Федерација/БиХ

Џаферовић: БиХ тражи од европских институција и НАТО да јој помогну

КОМШИЋ: „СВЕ ЈЕ ПРИПРЕМАНО И САМО БОГ ЗНА ШТА ЋЕ СВЕ ИЗАЋИ У НАРЕДНИМ ДАНИМА“
  • Шефик ЏАФЕРОВИЋ: „Ми нећемо дозволити ни по коју цијену да се атакује на територијални интегритет БиХ, на њену независност и суверенитет. Тога морају бити свјесни сви. Они који то желе и раде на томе, увлаче и Босну и Херцеговину и регион и Европу у рат

БОШЊАЧКИ и хрватски члан Председништва БиХ, Шефик Џаферовић и Жељко Комшић, поводом наводног словеначког non paper који предвиђа распад БиХ и промјене граница у региону, објавили су да неће дозволити да се атакује на територију те државе, њену независност и интегритет.

И док Комшић, који је покренуо цијелу причу објелодањивањем питања које је члановима Предсједништва БиХ у марту поставио словеначки предсједник Борут Пахор о могућем мирном разлазу, каже да та тема није нова, Џаферовић тврди да све то БиХ, регион и Европу води у рат.

То је потпуно јасно. Ми нећемо дозволити ни по коју цијену да се атакује на територијални интегритет БиХ, на њену независност и суверенитет. Тога морају бити свјесни сви. Они који то желе и раде на томе, увлаче и Босну и Херцеговину и регион и Европу у рат. Мислим да то никоме не одговара“, навео је Џаферовић.

Казао је да БиХ тражи од европских институција и НАТО да јој помогну.

Никада се више ништа у БиХ неће моћи одлучити без нас који смо пупчаном врпцом везани за нашу домовину БиХ, коју волимо и цијенимо“, рекао је и свим, како је рекао, ретроградним снагама у БиХ и окружењу, Европи и свијету да је „историја учитељица живота“ из које коначно треба нешто да науче.

Царевине су долазиле, пропадале и одлазиле, а БиХ је остајала и опстајала. БиХ је сачувала своју цјеловитост и независност у времену када су велике силе атаковале на БиХ, у најтежем периоду своје историје захваљујући Армији РБиХ чију годишњицу данас обиљежавамо“, рекао је Џаферовић, пренио је сарајевски портал Кликс.

Додао је да БиХ неће моћи да уради нико ништа док је оних који је воле и поштују.

Сада би, навео је Џаферовић, „неки картографи да одвајају дијелове БиХ у којима је извршен геноцид и масовни злочини“.

Они би да награђују оне који су то урадили. То је антицивилизацијски и варварски. То не може проћи, тога морају бити свјесни сви“, поручио је и додао да ће институције БиХ одговорити онако како буду у стању да одговоре.

Рекао је и да не зна одакле су дошли актуелни non paper, али да ће учинити све да ту ствар раскринкају.

Они који стоје иза овога, ко год то био, непријатељи су БиХ“, рекао је и додао да сматра да ово не ради Европа, већ радикални и ретроградни кругови у Европи.

Комшић је рекао да идеја из наводног словеначког non paper није непозната, да је БиХ нуђена и прије рата.

Ово нису нове ствари, али раније нису имале ову форму и политичко залеђе“, рекао је Комшић и додао да је „све то припремано“ и „само Бог зна шта ће све изаћи у наредним данима“ у вези с овом причом.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар