Федерација/БиХ

Гогановић: Зукан Хелез наставља да урушава систем одбране у БиХ

„ПОСЉЕДЊИ ПУТ ГА ПОЗИВАМ ДА СЕ УРАЗУМИ, У СУПРОТНОМ ЋЕ ТО БИТИ КРАЈ ЊЕГОВЕ ПОЛИТИЧКЕ КАРИЈЕРЕ“
  • Замјеник министра одбране БиХ Александар ГОГАНОВИЋ: Међународна заједница је у протеклом периоду уложила значајне напоре у изградњу система одбране у БиХ, тако да ако Хелез због свог незнања, бахатости и популизма жели све то да уништи – нека му је са срећом, али му јавно поручујем да ја у томе нећу учествовати, тако да ћу о свему обавијестити и команданта ЕУФОР

ЗАМЈЕНИК министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је да ресорни министар Зукан Хелез наставља да урушава систем одбране у БиХ о чему ће обавијестити надлежне институције, Парламентарног војног повјереника и Комисију за одбрану и безбједност, па и команданта ЕУФОР-а.

– Недопустиво је урушавање система одлучивања у Министарству одбране које врши Хелез, будући да је све дефинисано Законом о одбрани и интерним правилницима. Хелез сматра да на овај начин добија јефтине политичке поене код свог гласачког тијела – оцијенио је Гогановић за Срну.

Он је указао да је и прије у овом министарству било различитих проблема, али се нико од бошњачких представника није усудио да пређе „црвену линију“ и доведе у питање опстанак и функционисање система одбране.

– Међународна заједница је у протеклом периоду уложила значајне напоре у изградњу система одбране у БиХ, тако да ако Хелез због свог незнања, бахатости и популизма жели све то да уништи – нека му је са срећом, али му јавно поручујем да ја у томе нећу учествовати, тако да ћу о свему обавијестити и команданта ЕУОФОР-а – најавио је Гогановић.

Гогановић је истакао да Хелез доноси одлуке супротно Закону о одбрани, усваја правилнике супротно прописаним процедурама и без сагласности замјеника министара одбрана, понаша се као да је Министарство његова приватна фирма, а не једна од најозбиљнијих институција у БиХ.

– Посљедњи пут Хелеза позивам да се уразуми, у супротном ћу све јавно изнијети, а то ће бити крај његове политичке каријере. Позивао је на рат, омаловажавао је снаге Еуфора, а сада конкретним потезима изнутра урушава систем одбране и доприноси лошим међуљудским односима. Гдје је граница? – упитао је Гогановић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар