Вијести Федерација/БиХ

Изетбеговић: Ако Република Српска покуша да се отцјепи – изгубиће друго полувријеме

ТВРДИ ДА СУ НА СТРАНИ БиХ ИСТОРИЈА, ДЕЈТОН, ЕВРОПА, ПА И БАЛКАН – УКЉУЧУЈУЋИ И СРБИЈУ

БОШЊАЧКИ члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да Босна и Херцеговина није држава онаква какву би, како је рекао, жељели и за какву се залагао његов отац Алија, али је она, прије свега, опстала и иде у правом смјеру, али преспоро.

У случају да Република Српска крене путем Каталоније и прогласи независност, Изетбеговић за Дојче веле каже да ће радити оно што ће радити све патриоте у тој земљи – „бранити оно на шта смо стекли право борбом од 1992-1995. па и самим Дејтонским мировним споразумом”.

„Хајде да окренемо питање: како ће они поцијепати БиХ?”, запитао је бошњачки члан Председништва.

„Дејтонски мировни споразум је на нашој страни, историја је на нашој страни, Устав је на нашој страни, интерес земаља на Балкану укључујући и Србију је на нашој страни. Интерес Европе – да нема поново рата у БиХ, затим на Балкану, јер га је једном добила из овог истог града прије 103 године – на нашој је страни. Имаћемо све те силнице на нашој страни да се једна таква авантура не деси”, рекао је Изетбеговић.

Говорећи о сценарију отцијепљења Републике Српске, рекао је да ће већина бити на страни одбране територијалног интегритета БиХ.

„Ако произведу друго полувријеме, мислим да ће они који га произведу изгубити – надам се политички, а не војно”, рекао је Изетбеговић, јавља Дојче веле.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар