Федерација/БиХ

Кошарац: Хелез кривичне пријаве које најављује може да окачи мачку о реп

ПОРУЧИО ЊЕМУ И ХЕЛЕЗИМА ДА СРПСКИ НАРОД НИШТА НЕ МОЖЕ ПОКОЛЕБАТИ У ОЧУВАЊУ СРПСКЕ
  • Замјеник предсједавајуће Савјета министара БиХ Сташа КОШАРАЦ: Видљиво је да постоје политички смутљивци који покушавају да на легитимном праву српског народа у складу са Уставом, креирају своје политике, како би били важни код свог народа. Нека је њима просто, нама је важно да волимо Републику, да је чувамо, да је развијамо и сигурно никакав Хелез, Марфи и Шмит неће нас поколебати у очувању наше државе, наше Републике Српске

ЗАМЈЕНИК предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац поручио је министру одбране у Савјету министара Зукану Хелезу да кривичне пријаве које најављује због обиљежавања Дана Републике може да окачи мачку о реп, јер од тога неће бити ништа, те истакао да српски народ ништа не може поколебати у очувању Српске.

Кошарац је рекао да је Српска отворена за све Бошњаке и Хрвате, за сву сарадњу и да не треба придавати важност популистичкој реторици Хелеза који покушава да себе етаблира као једног од лидера Бошњака.

– Нас не интересује шта мисли Хелез и Хелези, нас не интересује шта мисли /амерички амбасадор у БиХ Мајкл/ Марфи, /Кристијан/ Шмит, наше опредјељење је трајно, а то је јака организована држава Република Српска – истакао је Кошарац.

Он је нагласио да је Дан Републике светиња за српски народ, те да се не треба уопште обазирати на једну врсту таквих констатација оних који су јако негативни према Републици Српској.

Према његовим ријечима, Република Српска је ових дана слала поруку мира и јасну поруку да на овим просторима треба договор три конститутивна народа и два ентитета.

Он је нагласио да из Републике Српске није било никакве запаљиве реторике, те додао да је видљиво да постоје одређени политички смутљивци који покушавају да на легитимном праву српског народа у складу са Уставом, креирају своје политике, како би били важни код свог народа.

– Нека је њима просто, нама је важно да волимо Републику, да је чувамо, да желимо да је развијамо и сигурно никакав Хелез, Марфи и Шмит неће нас поколебати у очувању наше државе, наше Републике Српске – поручио је Кошарац.

Хелез је рекао да ће поднијети кривичне пријаве против предсједника Републике Српске Милорада Додика, замјеника министра одбране у Савјету министара Александра Гогановића и једног пуковника због обиљежавања и присуства обиљежавању 9. јануара – Дана Републике Српске.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар