Федерација/БиХ

Нешић: Ако Рамо Исак нешто покуша на територији Српске – биће ухапшен и процесуиран

„ГРАЂАНИ НЕ ТРЕБА ДА НАСЈЕДАЈУ НА ИСАКОВЕ ИЗЈАВЕ - РАТА НЕЋЕ БИТИ“
  • Министар безбједности у Савјету министара Ненад НЕШИЋ: Исак не зна елементарне ствари. Устав БиХ је јасан. МУП ФБиХ не може прећи на територију Републике Српске. Исак не може хапсити никога у Српској
  • „Процес против Додика у Суду БиХ је лакрдија.

Извор: РТРС

Тужилаштво не зна шта ради. Показују велико незнање. Нема доказа, нема правне позадине, а имају за циљ да осуде Додика. Суд БиХ ипак има шансу да донесе нормалну одлуку, а то је да Додик није крив“

АKO министар унутрашњих послова ФБиХ Рамо Исак или било ко други покуша било коју противправну радњи биће ухапшен и процесуиран, рекао је министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић, реагујући на изјаве Исака који понавља да ће, уколико Тужилаштво БиХ нареди хапшење предсједника Српске Милорада Додика, он издати налог за хапшење припадницима Министарства унутрашњих послова ФБиХ.

Истакао је да Исак не зна елементарне ствари.

– Устав БиХ је јасан. МУП ФБиХ не може прећи на територију Републике Српске. Исак не може хапсити никога у Српској – изјавио је Нешић у нашем Јутарњем програму.

Нагласио је да они не могу вршити било какве активности у Српској.

– Ако покуша неко нешто, нека очекују одговор – рекао је Нешић.

Навео је да Исак даје неодговорне изјаве.

– Грађани су забринути, али не треба да насједају на изјаве Исака. Рата неће бити. Наш задатак је да штитимо мир и безбједност – изјавио је Нешић.

Истакао је да је процес против Додика у Суду БиХ лакрдија.

– Тужилаштво не зна шта ради. Показују велико незнање. Нема доказа, нема правне позадине, а имају за циљ да осуде Додика. Суд БиХ ипак има шансу да донесе нормалну одлуку, а то је да Додик није крив – поручио је Нешић.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар