Федерација/БиХ

Нешић: Хелезовим плановима А и Б треба да се позабаве тужилаштво и полицијске агенције

„ТО ШТО ХЕЛЕЗ УМИШЉА ДА ЈЕ ЊЕГОВ И ВЈЕКОВСНИ ГРУНТ СРПСКИХ ПРЕДАКА – ТО МОЖЕ ОКАЧИТИ МАЧКУ О РЕП“
  • Министар безбједности у СМ БиХ Ненад НЕШИЋ: Као министар безбједности, који има обавезу да заштити грађане од сваког вида несигурности, очекујем да утврде ко је и какве планове кројио, те да санкционишу Хелезово ширење страха, панике и мржње

МИНИСТАР безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је да од надлежног тужилаштва и полицијске агенције очекује да утврде ко је и какве то „А и Б планове“ кројио, те да санкционишу министра одбране Зукана Хелеза, који, како је навео, шири страх, панику и мржњу.

Нешић је у изјави за Срну недопустивим оцијенио Хелезове пријетње и застрашивање „некаквим плановима А и Б“.

– Од синоћ су ме звали бројни грађани, узнемирени и уплашени Хелезовом изјавом о некаквим плановима за обрачун са Републиком Српском. Као министар безбједности који има обавезу да заштити грађане од сваког вида несигурности, очекујем да реагују надлежна тужилаштва и полицијске агенције и да утврде ко је и какве је то планове кројио, те да санкционишу Хелезово ширење страха, панике и мржње – поручио је Нешић.

Нешић, који је и предсједник ДНС-а, позвао је Хелеза да покаже принципијелност и поднесе оставку, уколико му се не допадају легитимни политички ставови из Републике Српске.

– Подсјетићу Хелеза да га је за министра изабрао /предсједник Српске/ Милорад Додик, па када већ толико не воли Додика ево му прилике да покаже отклон и каже да неће да буде са њим у коалицији. Све друго је испразна демагогија неодговорног политичара који прије свега лаже своје бираче. Није наш проблем што њих лаже, али нећемо дозволити да уноси несигурност и страх међу грађане – навео је Нешић.

Нешић је истакао да Народна скупштина Републике Српске има легитимно право да заштити Дејтонски мировни споразум и Устав БиХ од политичког насиља оних који су умислили да је Уставни суд БиХ њихово оруђе за прекрајање уставног уређења, као и мајоризацију српског и хрватског народа.

– БиХ не руши ни Република Српска нити њена Народна скупштина, него је управо руше они који је „бране“. Руше је сваки пут када ударе на конститутивност народа и ентитета, а ударили су небројено пута, и када манифестују своју жељу за доминацијом – указао је Нешић.

Према његовим ријечима, БиХ има онолико колико се сви у њој осјећају комотно и равноправно, и она може постојати само на бази дејтонске конститутивности три народа и два ентитета.

– То што Хелез умишља да је његов и вјековни грунт српских предака, то може окачити мачку о реп. Његово је само оно што су му оставили његови преци – закључио је Нешић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар