Главно Свијет

Београдски зет Палмер у Подгорици: САД се поново фокусирају на Западни Балкан

АМЕРИКАНАЦ ОЦИЈЕНИО ДА ЈЕ ЦРНА ГОРА ЛИДЕР И НАЈУСПЈЕШНИЈА МУЛТИЕТНИЧКА ДРЖАВА У РЕГИОНУ

ВИСОКИ званичник америчког Стејт департмента и специјални изасланик за Западни Балкан Метју Палмер изјавио је данас у Подгорици да се САД поново фокусирају на Западни Балкан.

Замјеник помоћника државног секретара за европске и евроазијске послове САД је данас у Подгорици разговарао са предсједником црногорске владе Душком Марковићем.

Како је саопштено, Палмер је оцијенио да је Црна Гора лидер и најуспјешнија мултиетничка држава у региону, додајући да није случајно што је Црна Гора прва држава коју посјећује након што га је државни секретар Мајк Помпео именовао за специјалног изасланика за Западни Балкан.

У разговору је констатовано да је процес европске и евроатлантске интеграције Западног Балкана у интересу и региона и Европе у цјелини те да политику проширења ЕУ треба посматрати као европску стратешку политику.

„То значи да процес проширења мора бити жив. То је интерес и ЕУ и држава нашег региона“, рекао је црногорски премијер.

Марковић је рекао да је влада Црне Горе посвећена успеху дијалога о изборима као и договору о механизму њиховог спровођења и признања од стране свих актера, наводи се у саопштењу.

Током посјете Црној Гори, Палмер је разговарао и са Милом Ђукановићем.

(Бета)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар