Главно Скупштина РС

Чубриловић у Санкт-Петербургу: Нема ништа природније од сарадње братских народа – руског и српског

ПОЗВАО ЗВАНИЧНИКЕ РУСКЕ „СЈЕВЕРНЕ ПРЕСТОНИЦЕ“ ДА ПОСЈЕТЕ БАЊАЛУКУ
  • У говору у Законодавној скупштини Санкт-Птеребурга, поводом 25 година њеног постојања, Недељко ЧУБРИЛОВИЋ нагласио да у братској Русији не мора објашњавати колико је важно постојање Републике Српске за опстанак српског народа у БиХ

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је данас у Санкт Петербургу 25 година постојања тамошње Законодавне скупштине, пренијевши руководству тог политичког тијела искрене честитке руководства и грађана Српске.

Чубриловић се на свечаној сједници поводом обиљежавања годишњице Законодавне скупштине обратио у име Српске и рекао да у братској Русији не мора објашњавати колико је важно постојање Републике за опстанак српског народа у БиХ.

Он је навео да је 25 година успјешног рада Законодавне скупштине, као највишег представничког органа сјеверне руске пријестонице, а унутар велике и моћне Руске Федерације, важно за све грађане који живе у Санкт Петербургу.

„Искрено се радујемо свим вашим успјесима и желимо вам да у будућности остварите још боље резултате“, рекао је Чубриловић у обраћању.

Он је нагласио да је за Српску важно што од међусобних пријатељских односа и посјета грађани имају корист.

„Успостављени су одлични билатерални односи, не само између наших скупштина, већ и градова Бањалуке и Санкт Петербурга, а посебно у области науке, образовања, културе, умјетности, здравства и других подручја ђеловања“, рекао је Чубриловић.

Он је подсјетио да су прије само неколико дана у Универзитетском клиничком центру у Бањалуци љекари оба града заједнички успјешно обавили неколико сложених операција.

Чубриловић је истакао да нема ништа природније од међусобног уважавања и сарадње братских народа – руског и српског у свим областима живота и позвао руске званичнике из Санкт Петербурга да поново посјете Бањалуку.

На свечаној сједници Законодавне скупштине говорили су њен предсједник Вјачелсав Макаров, предсједник Савјета федерације Федералне скупштине Руске Федерације Валентина Матвијенко и губернатор Санкт Петербурга Александар Беглов.

Чубриловић је у Русију отпутовао на позив Макарова.

Он и Макаров су 30. марта 2017. године у Бањалуци потписали Протокол о резултатима преговора између Народне скупштине и парламента Санкт Петербурга којим се изражава опређељење да ће развој сарадње два парламента у великој мјери доприносити развоју Српске и Санкт Петербурга.

У Протоколу је наведено да Народна скупштина и Законодавна скупштина Санкт Петербурга изражавају спремност да развијају и појачавају контакте на принципима једнакости и међусобног интереса, размјењују искуства путем радних састанака делегација два парламента, те доприносе развоју међусобних пословних контаката.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар