Главно Свијет

Ердоган: Договорићемо се са Русијом да курдски одреди напусте Манбиџ

НАГЛАСИО ДА ЗА АНКАРУ НИЈЕ ПРОБЛЕМ ДА ТАЈ ГРАД КОНТРОЛИШЕ ВЛАДА У ДАМАСКУ
  • Председник Турске открио да ће његова војска поставити 12 осматрачница дуж границе на сјеверу Сирије уколико се успостави зона безбједности на том подручју. Прецизирао је да ће зона бити буде дуга 444 километра и широка 32 километра и да треба да се протеже од Манбиџа до ирачке границе

АНКАРА намерава да са Русијом постигне споразум који би обавезао курдске наоружане одреде да напусте град Манбиџ – изјавио је Реџеп Тајип Ердоган.

Наш циљ је да дођемо до разумног споразума са Русијом. Наш услов је да терористи из Радничке партије Курдистана буду почишћени са територије коју сада контролише сиријски режим“ – рекао је турски предсједник у Цариграду.

У овом контексту је нагласио да за Турску није проблем да Манбиџ буде под реалном контролом владе у Дамаску.              

Oткрио је да ће турска војска поставити 12 осматрачница дуж границе на северу Сирије уколико се успостави зона безбједности на том подручју.

Прецизирао је да ће зона безбједности бити буде дуга 444 километра и широка 32 километра и да треба да се протеже од Манбиџа до ирачке границе.

Турски предсједник је рекао да је пононо ухваћено 195 од 750 припадника Исламске државе који су побегли из курдских кампова од почетка турске офанзиве 9. октобра. Џихадисти турске националности ће бити пребачени у Турску на суђење.

Ердоган је на питање о извјештајима о почињеним злочинима током офанзиве турских и протурских снага одговорио да ће турска војска спровести истрагу о томе.

Ердоган је открио да ће и о Манбиџу разговарати са Владимиром Путином 22. октобра у Сочију.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар