Главно Федерација/БиХ

Иванић: Додик ми јесте нудио да останем у Предсједништву БиХ, али је тражио да одем из Савеза за промјене

УВЈЕРЕН ЈЕ ДА ЋЕ ЗА ЊЕГА ПОНОВО ГЛАСАТИ 317.000 КАО ПРИЈЕ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ И ДА ЋЕ ПОБЈЕДИТИ ДОДИКА

МЛАДЕН Иванић, члан Предсједништва Босне и Херцеговине, потврдио је да му је Милорад Додик, предсједник РС, заиста нудио да остане да ради у Предсједништву БиХ под његовим условима. А један од њих је био и излазак из Савеза за промјене.

Није пристао, каже Иванић, због принципа, с поруком да је сигуран у побједу у односу на Додика.

Иванић је поручио, у изјави за БН телевизију, да никада не би прихватио услов да напусти Савез за промјене, наводећи да се придржава својих принципа.

„Очекивати од мене да ћу изневјерити људе који су гласали за мене, заиста је потцјењивање мене. Нема те функције, нити позиције за коју бих ја напустио властите принципе. Моји принципи су дефинисани у политици коју воде ПДП и Савез за промјене. Сама та чињеница о којој је он говорио, указује да је све ово што сада ради – нетачно. Дакле, зашто би нудио мени мјесто ако сам лоше радио. Дакле, ја сам очито добро радио“, поручио је Иванић.

Иванић је казао да је увјерен у побједу на предстојећим изборима.

„Ја нисам човјек који ради по диктату и неко ко ће због функције нешто урадити. Све што радим, радим из увјерења. И увјерен сам, зато што то радим из увјерења, да ћу задржати 317.000 људи који су за мене гласали и да ћу добити нове гласове, јер их нисам изневјерио. Увјерен сам да ћу из тог разлога успјети да побиједим једну екипу која вјерује да нешто мора бити онако како они кажу. Не мора, нити ће бити“, закључио је Иванић за БН телевизију.

Подсјетимо, предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је раније да је у једном тренутку обавијестио предсједника Србије Александра Вучића да је понудио Младену Иванићу да настави да ради у Предсједништву под одређеним условима, али да је Иванић то одбио из неких својих разлога.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар