Главно Федерација/БиХ

Којић: Бошњаци „маршевима мира“ шаљу ратнохушкачке поруке уз покличе под којима су убијани Срби

У КОТОР ВАРОШУ И БОСАНСКОЈ КРУПИ УНИФОРМИСАНА ЛИЦА НОСИЛА РАТНЕ ЗАСТАВЕ ТЗВ. АРМИЈЕ БиХ
  • Посланик СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад КОЈИЋ: „Марш мира“ је у ствари марш ширења националне мржње и нетрепељивости, и то у Котор Варошу гдје је већинско српско становништво, а ми из Републике Српске не можемо да одемо у Сарајево да обиљежимо страдање војника ЈНА у Добровољачкој улици“

МИЛОРАД Којић, посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, изјавио је да „маршеви мира“ Бошњака са којих се шаљу ратнохушкачке поруке којима се узнемирава јавност и уз покличе под којима су убијани Срби шире националну мржњу и нетрпељивост, те се нада да ће полиција Српске провести истрагу о таквом скупу у Котор Варошу.

Коментаришући такозване маршеве мира који су одржани у Котор Варошу и Босанској Крупи, гдје су униформисана лица носила ратне заставе такозване Армије БиХ и Палестинске управе уз повике „Текбир – Алаху екбер“, Којић је рекао да ту постоје елементи кривичног дјела, те изразио наду да полиција Републике Српске већ спроводи истрагу о дешавањима у Котор Варошу.

– Овдје има елемената кривичног дјела ширења националне, расне и вјерске мржње и треба бити поднесен извјештај надлежном тужилаштву против одговорних да буду процесуирани, јер је то сигурно најбољи начин превенције потенцијалних сличних догађаја –  рекао је Којић.

Он је истакао да такви такозвани „маршеви мира“ не могу да допринесу толеранцији, повјерењу и помирењу у БиХ.

– „Марш мира“ је у ствари марш ширења националне мржње и нетрепељивости, и то у Котор Варошу гдје је већинско српско становништво, а ми из Републике Српске не можемо да одемо у Сарајево да обиљежимо страдање војника ЈНА у Добровољачкој улици –  навео је Којић.

Према његовим ријечима, од бошњачких удружења у континуитету долазе поруке мржње, док такве поруке из Републике Српске не долазе никада, иако се по правилу Српска оптужује за наводно рушење БиХ.

Такозвани маршеви мира одржани су у Котор Варошу и Босанској Крупи гдје су униформисана лица носила ратне заставе такозване Армије БиХ и Палестинске управе.

Међу њима је био и већи број младих и дјеце у маскирним униформама, зеленим береткама и обиљежјима злогласне Армије БиХ, који су узвикивали „Алаху екбер“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар