Главно Федерација/БиХ

Ковачевић: Шмит је остао без опција – на располагању му је само напуштање БиХ

„ЧИМ ШМИТ СХВАТИ ДА НИЈЕ ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК – СТВАРИ ПОСТАЈУ ЈЕДНОСТАВНЕ“
  • Поводом гостовања Кристијана Шмита на БХРТ рекао: „Он каже да владајућа коалиција у Српској води некакву луђачку политику и залаже се за хипотетички изворни Дејтон. Господине Шмит, у изворном Дејтону пише да Шмит није високи представник“

ДЕЛЕГАТ у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је за РТРС да Кристијан Шмита нема више опција, те да му је на располагању само напуштање БиХ.

– Шмит треба да схвати да није високи представник и ту су ствари једноставне. Каже да предсједник Републике Српске и српски члан Предсједништва живе у неком изолованом свијету. У каквом свијету то он живи – пита Ковачевић.

Истакао је да су Милорада Додика и Жељку Цвијановић изабрали грађани и да они имају демократски мандат и легитимитет, што Шмит нема.

– Шмит је неко ко је у БиХ залутао. Из свега онога што је рекао и јутрос, а и што је написао у извјештају, који је послао СБ УН, јер није високи представник, да би га тамо презентовао, види се да има једно потпуно неразумијевање ситације. Каже како владајућа коалиција у Српској води некакву луђачку политику и залаже се за хипотетички изворни Дејтон. Господине Шмит, у изворном Дејтону пише да Шмит није високи представник – истакао је Ковачевић, коментаришући Шмитово гостовање на БХРТ гдје је рекао да Додик и Цвијановићева живе у неком изолованом свијету гдје нису свјесни шта су проблеми .

Једина опција, поновио је Ковачевић, јесте да Шмит напусти БиХ и да пружи минималну шансу да ова земља рјешава сама своје проблеме.

– Видимо да је говорио да је потребно да унутрашњи фактори у БиХ сами рјешавају своје проблеме. То јесте оно што се треба радити. Први пут се слажемо са њим, а једино што он треба, јесте да оде одавде – навео је Ковачевић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар