Главно РС и матица

Михајловић: Скандалозном насловном страном НИН да се позабаве и удружења новинара

РЕДАКЦИЈА НЕДЈЕЉНИКА: НИ НА КРАЈ ПАМЕТИ НАМ НИСУ БИЛЕ ГАДОСТИ КОЈЕ НАМ ПРИПИСУЈУ
  • Шеф посланичке групе СНС Александар МАРТИНОВИЋ: Насловна страна НИН-а је позив на убиство председника Александра Вучића

ЧЛАНИЦА Предсједништва СНС Зорана Михајловић оцијенила је као „непримерену“ и „скандалозну“ насловну страну новог броја недељника НИН и позвала Савет за штампу и професионална удружења новинара да се огласе.

„Било би добро кад би се, пре свега, професионална удружења новинара и Савет за штампу одредили према овоме и јасно ставили до знања да су позиви на насиље, у било којем облику, недопустиви и неспојиви са важном улогом коју медији имају у друштву“, написала је Михајловић у изјави.

Оцијенила је да је „насловна страна на којој је снајперска пушка уперена у председника Србије Александра Вучића својеврстан позив на насиље и ‘таргетирање’ човека који обавља највишу државну функцију“.

Недјељник НИН саопштио је раније данас да су само „најмрачнијим умовима“ могле пасти на памет „гадости које се приписују“ редакцији НИН-а због насловне стране новог броја, који излази сутра и да никоме у редакцији тог недјељника није пало на памет то за шта их сада оптужују.

„НИН неће престати да пише о афери Крушик и продаји оружја повлашћеним приватним фирмама и о томе какву је улогу у тим пословима имао Бранко Стефановић, отац министра унутрашњих послова Србије, као представник фирме ГИМ“, такође пише у саопштењу НИН-а.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке (СНС) Александар Мартиновић рекао је да је насловна страна НИН-а „позив на убиство“ предсједника Александра Вучића.

На насловној страници тог недјељника је фотографија Танјуга из 2017. године са Међународног сајма наоружања у Београду, на којој изгледа као да је у Вучића уперена једна изложена снајперска пушка.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар