Главно Федерација/БиХ

Радончић: Хапшење Новалића неће значити слабљење бошњачког политичког фактора

НАГЛАСИО ДА ПРЕМИЈЕР ФБиХ ИМА ЈАКУ ЗАШТИТУ БОШЊАЧКИХ ПОЛИТИЧКИХ СТРУКТУРА
  • „Три највеће странке СНСД, ХДЗ БиХ и СДА брзо морају да ресетују ситуацију. Нама стоји око 500 милиона евра неактивираних. Грађани су нам гладни, привреда полако, али сигурно умире, број радних мјеста које губимо је све већи. Ово је посљедња прилика да се посветимо економији“

ФАХРУДИН Радончић, министар безбједности БиХ и предсједник Савеза за бољу будућност БиХ, рекао је да се случај Фадила Новалића и његово хапшење не могу поредити јер су скроз различити.

„Ја сам прошао једну невјероватну харангу, мене не само да су ухапсили ни кривог ни дужног, то су урадили с дугим цевима. Дошло је 50 специјалаца, част изузецима, била је огромна харанга у медијима. Сви политичари су давали најружније изјаве против мене и отежавали. Господин Новалић има јаку медијску заштиту, политичку заштиту СДА, члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића, господина Бакира Изетбеговића, ни ја му никада не бих отежавао положај. Мислим да у том смислу он мора имати поштен однос правосудних институција и да ће га имати“, рекао је предсједник СББ-а.

Радончић сматра да иза цијеле приче око задржавања првог човјека Федерације не стоји ХДЗ.

„У овој земљи не смије нико никога уцјењивати, да чак, говорим хипотетички, господин Новалић остане у притвору, Влада Федерације мора радити на начин да СДА, па и СББ буду главни фактори, а да нема са стране ултиматума ХДЗ-а. У овој земљи ултиматуми не помажу и мислим да у том смислу грађани, па ако хоћете да будем директан, и Бошњаци немају разлога да се боје било чега. Ово хапшење не може значити слабљење или елиминисање бошњачког политичког фактора с оних позиција гдје ми то заслужујемо, гдје то легалистички радимо и гдје ћемо радити у будућности“, рекао је Радончић.

Што се тиче хапшења Новалића, Радончић наводи да се треба вјеровати у правосуђе и у Тужилаштво БиХ.

„Он, такође, заслужује да се вјерује у пресумпцију невиности, да нико није крив док се то не докаже“, каже Радончић у разговору за телевизију „Хајат“.

Додаје да се БиХ налази у ћорсокаку и „да тај воз не иде нигдје“.

„Три највеће странке СНСД, ХДЗ БиХ и СДА брзо морају да ресетују ситуацију. Нама стоји око 500 милиона евра неактивираних. Грађани су нам гладни, привреда полако, али сигурно умире, број радних мјеста које губимо је све већи. Ово је посљедња прилика да се људи посвете економији, односно владајуће странке, а не међусобном конфликтирању“, поручује Радончић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар