Главно Свијет

У Сједињеним Државама кренуо четврти талас ковид-19

БАЈДЕН ПОСТАВИО ЦИЉ: ВАКЦИНИСАТИ 200 МИЛИОНА ЗА ПРВИХ 100 ДАНА ЊЕГОВЕ ВЛАСТИ
  • Епидемиолог са Универзитета у Минесоти Мајкл ОСТЕРХОЛМ: „Вјерујем да смо у извјесном смислу безмало у новој пандемији
  • Крајем марта директорка америчких Центара за контролу и превенцију болести Рошел Валенски оцијенила да САД иду ка „сигурној пропасти“ због повећања броја случајева ковид-19

СЈЕДИЊЕНЕ Државе су се због ширења нових сојева коронавируса суочиле са четвртим таласом ковид-19, изјавио је професор и епидемиолог са Универзитета у Минесоти Мајкл Остерхолм.

„Вјерујем – нагласио је – да смо у извјесном смислу безмало у новој пандемији. Једина добра вијест је да су тренутне вакцине ефикасне против британског соја Б.1.1.7 .

Према његовим ријечима, британски сој је опаснији за дјецу међу којом се активно шири.

Крајем марта је директорка америчких Центара за контролу и превенцију болести Рошел Валенски оцијенила да САД иду ка „сигурној пропасти“ због повећања броја случајева ковид-19.

Оснивач Microsoft Бил Гејтс изјавио је да су Сједињене Државе и Европа направиле низ фаталних грешака у борби против коронавируса које се одражавају на тренутну епидемиолошку ситуацију.

Према његовим ријечима, САД је требало да изолују све заражене што је прије било могуће и да повећају тестирање популације, што би накнадно довело до краћих и мање строгих ограничења.

Предсједник САД Џо Бајден поставио је 25. марта циљ: да до истека првих 100 дана његове администрације буде вакцинисано 200 милиона Американаца.

Двије недјеље раније је потписао пакет мјера за подстицање економије земље са 1,9 билиона долара.

Тај пакет предвиђа издвајање приближно 400 милијарди долара директно за борбу против пандемије.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар