Одабрано Свијет

Маск: Као туристи око Мјесеца ће први летјети јапански милијардер Маезава и 6-8 умјетника

ЈАПАНАЦ `КАРТЕ` ПЛАЋА ЗА СВЕ, ТИМЕ ШТО УЛАЖЕ У ГРАДЊУ РАКЕТЕ КОЈА ТРЕБА ДА БУДЕ ГОТОВА ДО 2023.
  • „Позваћу од шест до осам умјетника из свијета да ми се придруже мисији око Мјесеца 2023. године“, рекао је Јусаку МАЕЗАВА (42) који се обогатио на онлајн продаји одјеће

ЈАПАНСКИ милијардер Јусаку Маезава, који се обогатио онлајн продајом одјеће и који је колекционар дјела савремене умјетности, биће први туриста око Мјесеца приватне америчке свемирске компаније Спејс екс (Space X), док ће пратиоци милијардера бити умјетници.

Путовање је планирано око 2023. године, изјавио је оснивач компаније Илон Маск.

„Позваћу од шест до осам умјетника из свијета да ми се придруже мисији око Мјесеца 2023. године“, рекао је Маезава (42) и додао да ће пут за умјетнике бити бесплатан.

То ће бити први људи на путу око Мјесеца од краја мисије Аполон 1972. године. За сада то су само урадила 24 Американца, од којих је 12 наводно ходало по тлу Мјесеца.

Маезава је рекао да је платио карте за будуће путовање ракетом БФР која може да превози око 100 људи. Јапански милијардер није открио цијену карата.

Компанија тренутно гради ту ракету а Маск је рекао да је милијардер већ дао велики финансијски допринос њеној градњи која је процјењена на неколико милијарди долара.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар