Одабрано Свијет

Нетањаху објавио да је Израел спреман за рат са Ираном: „Боље сада него касније“

НАГЛАСИО ДА ЗЕМЉЕ КОЈЕ НЕ ДЈЕЛУЈУ НА ВРИЈЕМЕ КАСНИЈЕ СВОЈЕ ГРЕШКЕ СКУПО ПЛАЋАЈУ
  • Најавио свој скори сусрет са Владимиром Путином и открио да ће му указати на „недопустивост јачања улоге Ирана у региону“ (Сирији) и да рачуна да ће тим поводом наићи на његово разумијевање

ИЗРАЕЛ неће дозволити иранско непријатељско присуство на својим сјеверним границама – изјавио је Бењамин Нетањаху.

„Све веће војно присуство Ирана у Сирији“ назвао је „упереним против Израела“ и устврдио да Техеран у зоне конфликта у Сирији пребацује офанзивно и дефанзивно наоружање, укључујући ударне беспилотне летјелице, средства ПВО и ракете земља-земља.

„Тврдо смо рјешили да зауставимо иранску агресију против нас и ако то буде значило конфликт. Боље сада него касније“.

Додао је да Израел не жели да заоштрава ситуацију, али да је спреман „за сваки сценарио“. И додао:

„Земље које нису спремне да дјелују на вријеме потом плаћају високу цијену властитих грешака“.

Нетањаху је додатно нагласио да Иран „појачава напоре да оформи своје војно присуство у Сирији“ и рекао да у том свијетлу нарочити значај придаје скором свом сусрету са Владимиром Путином.

Додао је да ће руском лидеру указати на „недопустивост јачања улоге Ирана у региону“ и да рачуна да ће тим поводом наићи на његово разумијевање.

Нетањаху је са Путином телефонски разговарао након што је објавио да је Мосад дошао у посјед иранског „атомског архива“ који је потврдио да је Техеран – у оквирима програма „Амад“ – годинама тајно радио на атомској бомби. Штавише, да је планирао да произведе пет бомби снаге 10 килотона свака.

Многи у свијету отворено сумњају у овја „успјех“ израелске шпијунаже. Прије свега зато што данашњи Иран није земља која би своје најважније тајне држала у напуштеној згради на периферији Техерана…

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар