Предсједник РС

Додик: Конаковић се у Америци упустио у свој политички обрачун са Српском – не може тако!

„НИ ТИТО НИЈЕ СЕБИ ДОЗВОЉАВАО ДА СЕ 20 ДАНА ШЕПУРИ ПО СВИЈЕТУ, А КОД КУЋЕ ОСТАВИ ПРОБЛЕМЕ“
  • „Елмедин Конаковић већ није наш заједнички министар спољних послова с овим што ради по свијету и како клевеће, омаловажава и приговара, а онда дође овдје и представља се потпуно другачије. То је неприхватљиво“
  • „Кад га овако слушате, он је пун неких заговарања за разговоре, уважавања и тако даље, али кад остане сам -његова реторика се нимало не разликује од оне коју смо могли да чујемо од Бисере Турковић. Нама је то апсолутно јасно. Међутим, ја њему морам да поручим да смо ми кроз овај аранжман остварили циљеве које смо хтјели да остваримо“
  • Нагласио: Република Српска је стабилна. Обезбиједила финансирање да затвори ову фискалну годину. То је био наш циљ и желим да кажем са радошћу да су на нивоу овог финансирања повећана и одређена финансирања за борачку популацију

ЕЛМЕДИН Конаковић покушава да представи Републику Српску као проблем, што говори да је напустио политику заједничког дјеловања и да крши политичке консензусе око неких ствари, изјавио је предсједник Српске Милорад Додик.

– Конаковић спроводи политички обрачун са Српском – рекао је.

Додик је напоменуо да „када идете на међународну сцену, морате да представљате договорене политичке ставове и оквире, а не да то радите лично или у име своје партије, што Конаковић масовно ради“.

– Конаковић већ није наш заједнички министар спољних послова с овим што ради по свијету и како клевеће, омаловажава и приговара, а онда дође овдје и представља се потпуно другачије. То је неприхватљиво – нагласио је Додик.

Додик је рекао да би било „интересантно видјети гдје је Конаковић био и боравио и о чијем је трошку био у Америци више од 20 дана“.

– Ни Тито себи није дозвољавао да оде 20 дана у Америку и да се шепури по свијету, а остави овдје неријешене проблем као што је то урадио Конаковић – рекао је Додик.

Поручио је да Конаковић у свијету прича негативно о Српској.

– Кад га овако слушате, он је пун неких заговарања за разговоре, уважавања и тако даље, али кад остане сам његова реторика се нимало не разликује од оне коју смо могли да чујемо од Бисере Турковић. Нама је то апсолутно јасно. Међутим, ја њему морам да поручим да смо ми кроз овај аранжман остварили оне циљеве које смо хтјели да остваримо – навео је Додик.

Елмедин Конаковић

Оцијенио је да је стабилност Републике Српске неупитна и да њене институције беспријекорно функционишу.

– Република Српска је обезбиједила финансирање да затвори ову фискалну годину. То је био наш циљ и желим да кажем са радошћу да су на нивоу овог финансирања повећана и одређена финансирања за борачку популацију – рекао је Додик.

Истакао је да не постоји опасност у погледу затварања буџета.

Додик је нагласио да је Република Српска политички и финансијски стабилна, што значи да је обезбиједила финансирање да без икаквих проблема затвори ову финансијску годину.

– Не видимо могућност да то буде угрожено, уз сва повећања и давања која су додатно уведена за одређене категорије. Сви фондови и институције функционишу – навео је Додик.

Поручио је да је главни циљ политичке борбе рјешавање питања Уставног суда БиХ.

Нагласио је да СНСД има са чиме да изађе пред народ, јер је странка која је својим дјеловањем обиљежила политички живот Републике Српске.

Истакао је да ће сутра на Сабору странке у Добоју бити изабран предсједник, Главни одбор и Статутарна и надзорна комисија странке

– Имамо највећу организацију са више од 200.000 чланова. На Сабор смо позвали 1.001 делегата, биће присутно више од 1.500 наших симпатизера, а имаћемо и значајан број гостију из Србије, Црне Горе, Македоније, Мађарске, партнера из Српске и Федерације БиХ – истакао је Додик и навео да ће на Сабору бити награђени угледни чланови странке, они који су важни за ову организацију и синоним су СНСД-а.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар