РС и матица

Додик: Војска Србије наoружана савременим оружјем и способна да одбрани српски народ

ПРИСУСТВОВАО ПОКАЗНОМ ГАЂАЊУ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ НА ПОЛИГОНУ ПАСУЉАНСКЕ ЛИВАДЕ
  • Александар ВУЧИЋ: Наше је да се припремамо и будемо одвраћајући фактор за свакога ко би желео да изврши агресију на нашу земљу. Огромна су наша улагања у армију, у војску и ми другачије не можемо да опстанемо на овом геополитичком подручју осим да будемо јаки и још јачи него што смо данас
  • Предсједник Србије посебно похвалио дејство кинеске беспилотне летјелице „ЦХ-95“, те навео да се до краја године очекује долазак купљених дронова камиказа, као и да ће Војно-технички завод наставити са развојем домаћих дронова за посматрање и наоружаних

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик присуствовао је са предсједником Србије Александром Вучићем показном гађању припадника Војске Србије на војном полигону Пасуљанске ливаде.

Додик и Вучић разгледали су оружје и оруђа које су новоуведена у употребу у Војску Србије и на којем је данас приказана обученост војника.

Присуствовао сам данас с предсједником Србије @avucic показном гађању припадника Војске Србије на војном полигону Пасуљанске ливаде.

Војска Србије је наoружана савременим оружјем, обучена и способна да одбрани српски народ. pic.twitter.com/XJV926F80P

– Наше је да се припремамо и будемо одвраћајући фактор за свакога ко би желео да изврши агресију на нашу земљу. Огромна су наша улагања у армију, у војску и ми другачије не можемо да опстанемо на овом геополитичком подручју осим да будемо јаки и још јачи него што смо данас – рекао је Вучић новинарима.

Вучић је навео да је Додик стигао на Пасуљанске ливаде из посјете Хрватској и да је користио српски хеликоптер.

Рекао је да је веома задовољан вјежбом у којој су учествовала 743 припадника Војске Србије и прецизирао да је један од њених циљева било вјежбање успостављања координације и директне везе између дронова и ватрених положаја, што је допринијело бржем и прецизнијем реаговању и гађању јединица на тлу.

Предсједник Србије посебно је похвалио дејство кинеске беспилотне летјелице „ЦХ-95“, те навео да се до краја године очекује долазак дронова камиказа који су купљени, као и да ће Војно-технички завод наставити са развојем домаћих дронова за посматрање и наоружаних.

Он је истакао и дејство нове модуларне пушке домаће производње, али и другог наоружања попут вишецјевних лансера ракета или модернизованих тенкова.

Одговарајући на питања новинара, Вучић је оцијенио да у Приштини не желе изборе нити било шта већ „једино да хапсе“ и упутио молбу међународној заједници да преостали Срби у приштинским затворима што прије буду пуштени, јер постоје информације о њиховом малтретирању.

– Молимо Еулекс и међународну заједницу да учествују у спасавању живота српских затвореника. Неки су у притвору и по више од годину и по дана – рекао је Вучић.

Данашње показно гађање организовано је у оквиру завршне Фазе обуке припадника Војске Србије са новоуведеним наоружањем и војном опремом, а учествовала су 743 припадника Војске са 56 кључних средстава ратне технике.

У претходне двије недјеље изведена обука са модернизованим наоружањем, дио обучавања изведен је у ноћним условима.

Вјежби су присуствовали и министар одбране Србије Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар