Странке

Недељко Чубриловић изабран за предсједника Демоса

МЕЂУ ГОСТИМА БИЛИ И: ИГОР РАДОЈИЧИЋ, ДРАГАН ЧАВИЋ, МАКСИМ СКОКО И СЛАВКО ДУЊИЋ
  • ЧУБРИЛОВИЋ: Чланови Демоса немају проблема са својим бившим колегама: “Нисмо бацали камење једни на друге, било је политичко размимоилажење и нема разлога да та сарадња не буде коректна”
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Ову партију чине људи који су низ година сарађивали у оквиру једне коалиције. То је наша заједничка коалиција која је функционисала, чинила владу, имала парламентарну већину 

ЧЛАНОВИ Оснивачке скупштине Демократског савеза (Демос) изабрали су данас Недељка Чубриловића за предсједника ове странке.

Чубриловић је рекао новинарима након Оснивачке скупштине Демоса да је ријеч о странци центра, мало десно орјентисаној, која ће своје основно политичко дјеловање усмјерити на друштвени развој по мјери грађана, на реални сектор који је основ свих дешавања и свега онога што доноси добробит.

„Нашој јавности је познат пут ове политичке опције и радили смо веома брзо, да још у овој години региструјемо странку из практичних разлога. Ми јесмо нова странка, али људи који раде и који у су основали ову странку су дуго времена у политичком животу”, навео је Чубриловић.

Према његовим ријечима, ова партија ће гајити партнерске односе са својим досадашњим партнерима.

Говорећи о сарадњи са ДНС-ом, Чубриловић је рекао да чланови Демоса немају проблема са својим бившим колегама.

„Нисмо бацали камење једни на друге, било је политичко размимоилажење и нема разлога да та сарадња не буде коректна”, додао је Чубриловић.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић, која је присуствовала Оснивачкој скупштини Демоса, рекла је да ову партију чине људи који су низ година сарађивали у оквиру једне коалиције.

„То је наша заједничка коалиција која је функционисала, чинила владу, имала парламентарну већину. Много људи је овдје са којима сам и ја сарађивала као потредсједник СНСД-а и предсједник Владе Српске у претходном периоду. У име СНСД-а желим им добар почетак, дуг политички живот и да останемо заједно да радимо за добробит Републике и њених грађана”, поручила је Цвијановићева.

Она је изаразила увјерење да ће се таква сарадња наставити и у наредном периоду и да ту неће бити никаквих проблема.

„Начин и разлози због чега је дошло до оснивања ове партије дошли су након процеса унутар друге политичке партије /ДНС/ и не желим то да коментаришем”, додала је Цвијановићева, која је и предсједник Републике Српске.

На Оснивачкој скупштини је изабран и Главни одбор странке, Надзорни одбор и Статутарна комисија, док ће остали органи странке бити изабрани на Главном одбору.

Међу гостима на Оснивачкој скупштини су предсједник Републике Српске и потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, предсједник НДП-а Драган Чавић, потпредсједник СП Максим Скоко, замјеник предсједника Уједињене Српске Славко Дуњић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар