Странке

Нешић Црнатку и Тривић: Опозициони бирачи немају ваш поданички однос према Шмиту

„ЦРНАДАК, ДОГОВОРИ СЕ САМ СА СОБОМ ШТА ХОЋЕШ – 10 ГОДИНА СТЕ ТРАЖИЛИ СКЕНЕРЕ, А САД ИХ ОДБИЈАТЕ“
  • Јелени Тривић поручио: Незнање не може бити оправдање за издају. Република Српска никада није пренијела надлежности над изборним процесом, па нема шта ни враћати. Република Српска има свој Изборни закон и то право јој није оспорио ни Педи Ешдаун ни Уставни суд БиХ, али га оспорава Тривићева. Срамота и туга до неба да на нашој политичкој сцени постоје они који отворено желе урушавање уставних и законских надлежности Српске

Извор: РТРС

НЕНАД Нешић, предсједник ДНС, одговорио је на данашње изјаве предсједнице НФ-а Јелене Тривић и потпредсједника ПДП-а Игору Црнатка

– Заиста не знам шта Црнадак жели и требало би прво да се договори са собом. С једне стране тражи слободне и фер изборе, поштено бројање гласова, а онда одбија Изборни закон Републике Српске у којем ће имати скенере, видео надзор и све што опозиција пожели, и то одмах сад. Договорите се сами са собом, Црнадак са Црнатком, шта желите – хоћете ли или нећете скенере, видео надзор, какве бирачке одборе и Изборну комисију желите!? Десет година слушамо `скенери, скенери` – и када вам понудимо то у закону ви кажете: ‘Е, сад нећемо!’ – каже Нешић.

Он је Црнатку поручио и да себе и Тривићеву не изједначава са опозицијом.

– Никада нисам рекао да је опозиција издајничка. Издајници имају име и презиме. Срећом чак ни опозициони бирачи не дијеле ставове Црнатка и Тривићеве, нити имају тај поданички однос према СДА и Кристијану Шмиту који његују њих двоје – додаје Нешић.

Што се тиче изјаве предсједнице НФ-а Јелене Тривић да је он „Додиков мегафон“, Нешић каже да никада није срамота стати иза институција своје земље, али јесте срамота бити мегафон недобронамјерних странаца.

– Запањен сам изјавом Тривићеве да је Шмит помогао Додику да буде предсједник реченицом да је било „мање изборних неправилности“. Шмит, самозвани протектор без резолуције СБ УН, нема никакве ингеренције над изборним процесом и фрапиран сам Тривићевом и њеним жалом што се није мјешао и њу наметнуо. Госпођо Тривић, на власт се долази вољом народа а не устоличењем од стране Кристијана Шмита. Да слушате народ, можда сте имали шансу да некада будете власт, овако вам остаје она неславна страница квислинга – истиче Нешић.

Предсједник ДНС-а изражава жаљење што Тривићева не зна елементарне ствари:

 – Незнање не може бити оправдање за издају. Република Српска никада није пренијела надлежности над изборним процесом, па нема шта ни враћати. Република Српска има свој Изборни закон и то право јој није оспорио ни Педи Ешдаун ни Уставни суд БиХ, али га оспорава Тривићева. Срамота и туга до неба да на нашој политичкој сцени постоје они који отворено желе урушавање уставних и законских надлежности Српске – додао је Нешић.

Нагласио је да не жели да вјерује да Тривићева кука због Изборног закона СДА и да жели да вјерује да га није ни прочитала.

– Па тај закон је неуставан, задире у надлежности Народне скупштине и нарушава основне слободе, а скенере обећава тек 2026. године. Тај закон не спрјечава ни фиктивне кандидате и трговину бирачким одборима. Одакле толико повјерење да се на слијепо прихвати нешто од СДА, а при томе се није спремно сјести и тражити рјешења унутар Републике Српске? – констатује Нешић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар