Одабрано Свијет

Чувена берлинска пивница Ständige Vertretung ставила Меркел на своју црну листу

ПОЗВАЛА СВЕ НЕМАЧКЕ УГОСТИТЕЉЕ ДА УРАДЕ ТО ИСТО
  • Власници пивнице указали да се само 3 одсто свих инфекција дпгађа у „гастрономским установама“, па канцеларки поставили питање: „Да ли сте озбиљни кад тврдите да спашавате економију гашењем гастрономије? Нисмо ли ми, са више од 2,5 милиона радних места, део привреде?“
  • Немачка влада одлучила да од 2. новембра затвори и позоришта, биоскопе, фитнес-центре, салоне лепоте и хотеле. Меркелова објаснила да се коронавирус последњих недеља шири великом брзином и да ће могућности немачког здравственог система биће исцрпљене за неколико недеља

НАДАЛЕКО чувена берлинска пивница Ständige Vertretung (StäV) ставила је Ангелу Меркел на своју `црну листу`.

Зато што је због епидемије од 2. новембра забранила рад угоститељског сектора.

Директор пивнице Јорн Петер Бринкман и његов пословни партнер Јан Филип Бубингер оценили су да немачка влада није извукла закључке из априлских карантина и да не предузима мере неопходне за подршку економији.

Указали су да немачке болнице раде „на ивици могућности због великог броја нових случајева ковид-19“, али – и да се само 3 одсто свих инфекција догађа у „гастрономским установама“.

Још су канцеларки поставили питање:

„Да ли сте озбиљни кад тврдите да спашавате економију гашењем гастрономије? Нисмо ли ми, са више од 2,5 милиона радних места, део привреде?“.

Навели су да су њихови гости били и Меркелова, и министар финансија Олаф Шолц, и баварски премијер Маркус Зедер и градоначелник Берлина Мииаел Милер.

Зато су их све ставили на `црну листу` и позвали све немачке ресторане, кафиће и пивнице да ураде исто.

Немачка влада је одлучила да од 2. новембра затвори и позоришта, биоскопе, фитнес-центре, салоне лепоте и хотеле.

Школе и обданишта у земљи ће и даље радити, уз придржавање мера предострожности.

Меркелова је објаснила да се коронавирус последњих недеља шири великом брзином и да ће могућности немачког здравственог система биће исцрпљене за неколико недеља.

http://fakti.org/globotpor/cuvena-berlinska-pivnica-st%C3%A4ndige-vertretung-stavila-merkel-na-svoju-crnu-listu

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар