Одабрано Свијет

Иран: Израелу су шпијунаже још неких земаља помогле да убије Фахризадеха

ПОГОЂЕН СА ДВА МЕТКА – У БОК И ЛЕЂА - САМО ШТО ЈЕ ИЗАШАО ИЗ БЛИНДИРАНОГ АУТОМОБИЛА

Мохсен Фахризадех

  • Пуцано компјутерски навођена из Нисана чији је власник крајем октобра напустио Иран. То возило је послије испаљеног рафала одлетјело у ваздух
  • Ово подразумијева да је ватру усмјеравао компјутер, а не човјек. Односно:  вјероватно и човјек, али – дистанционо и преко компјутера…

ОБАВЈЕШТАЈНИ функционер иранског парламента Аболфаз Амуи изјавио је да су Израелу у организовању атентата на атомског физичара Мохсена Фахризадеха помагале шпијунске централе још неких земаља.

Амуи је ово рекао након затвореног засједања националног парламента којем су присуствовали и високи званичници иранских обавјештајних служби и Министарства одбране.

Иранска новинска агенција Фарс објавила је неке детаље о том атентату.

Навела је да је Фахризадехов блиндирани аутомобил, у којем је била и његова супруга, 27. новембра ујутро кренуо  из града Ростамкола у провинцији Мазандаран на сјеверу Ирана према градићу Абсард, у близини Техерана, гдје је извршен атентат.

Пратила су их три аутомобила са обезбјеђењем. Када је онај који је био на челу повећао растојање „да провјери ситуацију“ – на Фахризадехово возило је отворена ватра.

Он је наводно помислио да је аутомобил наишао на неку физичку препреку или да има проблеме са мотором. То је био разлог да изађе из возила.

Истог тренутка је на њега отворена аутоматизована рафална ватра из аутомобила Нисан удаљеног 150 метара.

Ово подразумијева да је ватру усмјеравао компјутер, а не човек. Односно:  вјероватно и човјек, али – дистанционо и преко компјутера…

Тјелохранитељ је својим тијелом наводно заклонио Фахризадеха, али физичара ипак погодила два метка. Један у бок и један у леђа.

Тјелохранитељ је изрешетан са неколико метака.

Након тога Нисан је експлодирао.

Све је трајало само три минута.

Власник Нисана је напустио Иран још  29. октобра.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар