Одабрано Свијет

Кедми демаскирао лажи владајућих Украјинаца не само о „древним Укрима“

БИВШИ ШЕФ ИЗРАЕЛСКЕ СПЕЦИЈАЛНЕ СЛУЖБЕ „НАТИВ“: УКРАЈИНА ЈЕ КАРИКАТУРА ОД ДРЖАВЕ
  • Јаков КЕДМИ: „Древни Укри“ ни савремени Украјинци нису подигли ни један једини град на територији коју данас контролишу. Све градове на украјинском тлу изградили су Руси, Литванци или Пољаци. Кијев, Харков, Одесу и Севастопољ саградили су Руси, а лавов – Пољаци…
  • „Није било никаквих `древних Укра`. Конструкцијом о њима, наглашава Кедми, националисти модерне Украјине само покушавају да искриве историју. Реч „Украјина“, као што се зна, потиче од речи окраина-периферија, а појавила се током пољске окупације западних и јужних руских земаља. Није тајна да је такозвана украјинска националност плод маште властеле, која је одлучила да отргне Малорусију од Русије. То је повезано и са плановима оживљавања Пољско-литванске државне заједнице (Речпосполита)“

БИВШИ шеф израелске специјалне службе „Натив“ Јаков Кедми раскринкао је лажи владајућих Украјинаца о „древним Укрима“ за које у Кијеву последњих година тврде да је Црно море постало тако што је вода попунила гигантску рупу коју су они ископали.

А и саму данашњу марионетску украјинску власт и новију историју те земље.

Прво је нагласио да ни древни Укри“ ни савремени Украјинци нису подигли ни један једини град на територији коју данас контролишу и да су све градове на украјинском тлу изградили Руси, Литванци или Пољаци.

„Древни укри “, које савремени Украјинци називају својим прецима- прародитељима, нису поставили ни калдрму за какво мини-насеље. Град Лавов изградили су Пољаци. Не постоји ниједан град који су саградили Украјинци. Градили су их Руси, Литванци и Пољаци. Украјинци су долазили у Лавов на школовање када су им то Пољаци дозволили, али то је пољски град.

Лавов, град на западу Украјине који и пољски вицеконзул јавно назива – пољским

Кедми је одмах наставио: „А Кијев је руски град. И Одеса и Севастопољ су руски градови. На територији данашње Украјине било је малих тврђава, пољских, литванских, али не и украјинских. Данашња Украјина нема никакве везе са изградњом градова. У већини случајева основала их је велика руска царица Катарина Друга. Примера ради, Харков је основан 1630 и населили су га Малоруси који су бежали од Пољака“.

„Савремене Укре“ ће ипак можда највише погодити ове речи Јакова Кедмија:

„Иначе, није било никаквих `древних Укра`. Конструкцијом о њима, националисти модерне Украјине само покушавају да искриве историју. Древни Кијев био је један од руских градова, реч „Украјина“, као што се зна, потиче од речи окраина-периферија, а појавила се током пољске окупације западних и јужних руских земаља. Није тајна да је такозвана украјинска националност плод маште властеле, која је одлучила да отргне Малорусију од Русије. То је повезано и са плановима оживљавања Пољско-литванске државне заједнице (Речпосполита). А сада је измишљена нација већ свима помутила крв бедним фантазијама о свом пореклу“.

Јаков Кедми

Кедми закључује овако:

У ствари, савремена Украјина није ништа друго до карикатура од државе. Са нултом независношћу и истим таквим суверенитетом. У тој земљи, једноставно, нема заштите националних интереса. Култура и наука су практично уништене. То је само нека врста токсичне територије, чији становници верују да им сви дугују све. А сви они који се са њима не слажу изједначавају се са непријатељима.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/kedmi-demaskirao-lazi-vladajucih-ukrajinaca-ne-samo-o-drevnim-ukrima

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар