Одабрано Свијет

Лондон упозорио украјински врх да су Руси сконцентрисали велике снаге за „офанзиву с југа“

УКРАЈИНЦИ ПОКУШАЛИ ВАЗДУШНИ И ПОМОРСКИ ДЕСАНТ КОД ОДЕСЕ И ИМАЛИ – ПРЕКО 50 ПОГИНУЛИХ
  • Руски маринци ушли у круг металуршког комбината „Азовстаљ“. Изјава из Кијева да тамо више нема цивила, већ се тумачи као позив Русима да униште све који се тамо крију да „мртва уста не говоре“
  • Украјинцима се добро не пише ни на северозападу Луганске Републике. Губе у бици за Лисичанск, а у Северодоњецку је са три стране окружено њих око 4.000. Ако у задњем моменту не добију наредбу да се одатле извуку – сваког часа могу бити затворени у „фатални котао“

БРИТАНСКА војна шпијунажа упозорила је кијевски режим да Русија завршава концентрацију снага на јужном делу „донбаског фронта између Гуљајпоља и Запорожја.

Са „црвеним алармом“ да Руси само што нису кренули у „моћну офанзиву“.

Ово се временски поклопило са изјавом украјинске министарке Ирине Верешћук да у кругу металуршког комбината „Азовстаљ“ више нема цивила. Многи су ово – чак и са украјинске стране – доживели као својеврсни позив армији Доњецке Републике и припадницима руске војске да униште све који се тамо још скривају (махом у подземљу те челичане).

То се доводи у везу са претпоставкама и сазнањима да, поред Украјинаца из неонацистичког пука „Азов“, има и доста страних најманика, па и високих официра бар из три земље – САД, Британије и Француске.

Ово би заначило да су и те официре њихови отписали и да су се, после свега, одлучили за оно језиво „Мртва уста не говоре“.

У прилог овоме може ићи и чињеница да су руски маринци ушли у круг комбината и да га успешно „чешљају“ и чисте, а да све што је још испред њих `преоравају` артиљерија и авио-бомбе.

Украјинцима се добро не пише ни на северозападу Луганске Републике. Губе у бици за Лисичанск, а у Северодоњецку је са три стране окружено њих око 4.000. Ако у задњем моменту не добију наредбу да се одатле извуку – сваког часа могу бити затворени у „фатални котао“.

Све вруће постаје и око Одесе.

Украјински војни врх, којим из сенке диригују амерички и британски високи официри, већ два дана покушава да поврати контролу над острвом Змејниј који од почетка специјалне операције држе Руси, односно – руска Црноморска ратна флота.

Јуче их је покушај коштао два авиона, а 7. маја још два (Су-24 и Су-27), три хеликоптера Ми-8, два дрона „Бајрактар“ и једног великог десантног чамца.

У сва три хеликоптера су се налазили украјински падобранци.

Незванично, само их је у та три хеликоптера погинуло „најмање 50“.

Руска војска, иначе, поново интензивно туче воје циљеве по Украјини.

Ракетирана је и фабрика за ремонт војних авиона и дронова Бајрактар ​​ТБ2 код Одесе.

У Николајевској области одјекнуле су три експлозије.

Више ракетних удара било је и по североисточној Сумској области.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/london-upozorio-ukrajinski-vrh-da-su-rusi-skoncentrisali-velike-snage-za-ofanzivu-s-juga

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар