Odabrano Svijet

Lukašenko: Ovo nam rade Amerikanci, njihova `opozicija` sprema masakr mojih pristalica i saradnika

UKAZAO DA SE POKUŠAJEM OBOJENE REVOLUCIJE U NJEGOVOJ ZEMLJI DIRIGUJE PREKO POLJSKENJ I ČEŠKE
  • Naglasio da nema nameru da `obojenima` dozvoli da sruše sve što je u Belorusiji građeno tokom proteklih 25 godina. I dodao: Belorusi i Rusi imaju jednu zajedničku Otadžbinu – od Bresta do Vladivostoka

ALEKSADAR Lakašenko rekao je – u intervjuu ruskim televizijama – da su za pokušaj obojene revolucije u njegovoj zemlji odgovorne Sjedinjene Države.

Naglasio je da se nemiri u Belorusiji organizuju „po tehnologijama kojima se Vašington koristi za destabilizaciju situacije u drugim državama“.

Ukazao je i da Amerikaci svoju igru povodom Belorusije vode odavno i dodao:

„Nisu to započele ni Rusija ni Belorusija – oni su to uvek radili. Amerikanci sada deluju preko određenih centara u Poljskoj i Češkoj“.

Lukašenko je potpuno otvoreno rekao da će ako pobede `obojeni demonstranti` u zemlji početi istrebljivanje njegovih saradnika i pristalica. Zato je naglasio da nema nameru da `opoziciji`, koju on ne smatra normalnom opozicijom, dozvoli da sruši sve što je u zemlji građenom tokom proteklih 25 godina.

U nastavku se obratio zvaničnoj Moskvi:

„Ako Belorusija padne – isto će se dogoditi i sa Rusijom. Ovakve `događaje` može imati i Rusija. I u Rusiji takođe mogu biti `iznenadni`. Ovo govorim zato što Belorusi i Rusi imaju jednu zajedničku Otadžbinu – od Bresta do Vladivostoka“.

Lukašenko je 1. septembra rekao da će, ako u Belorusiji na vlast dođu `alternativne snage`, u zemlji početi masakr, za koji će ono što se dogodilo u Ukrajini biće „cveće“.

Ponovo je obećao da neće dozvoliti građanski rat u Belorusiji i da će se povući sa najviše državne funkcije tek po donošenju novog ustava Belorusije.

http://fakti.org/globotpor/lukasenko-ovo-nam-rade-amerikanci-ako-padne-belorusija-isto-ce-pokusati-u-rusiji

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar