Одабрано Свијет

Маск пристао да борбу против глади у свијету помогне са шест милијарди долара, али поставио услове

ПРОЗВАО ГА ДИРЕКТОР СВЈЕТСКОГ ПРОГРАМА ЗА ХРАНУ ДЕЈВИД БИЗЛИ
  • Бизли изјавио да Маск сваког дана за по 6 милијарди долара повећа своје богатство, а канадски Американац, који `сједи` на 270 милијарди $, затражио да му предочи како се са толико новца може ријешити проблем глади у свету и да – ако до договора дође – и он и свјетска јавност имају контролу над утрошком сваког долара

АМЕРИЧКИ бизнисмен Илон Маск изјавио је да је спреман да потроши дио свог новца да спаси човјечанство од глади.

Тиме је одговорио на иницијативу извршног директора Свјетског програма за храну (УН) Дејвида Бизлија који је саопштио да 6 милијарди долара за борбу против глади и њених посљедица може помоћи да буду спасени „животи милиона гладних“ и избјегнута катастрофа.

Маск је, заправо, био прозван јер је Бизли указао да он своје богатство сваки дан увећа за по 6 милијарди долара.

А главни дио његовог одговора гласи:

„Ако Свјетски програм за храну  објасни како 6 милијарди долара може да ријеши проблем глади у свијету, спреман сам да продам акције `Тесле` и да тај проблем ријешим“.

Али, одмах је поставио услов: „Финансијски извјештаји морају бити отворени толико јасни да (свјетска) јавност може да види како се тачно новац троши“.

Прије недјељу дана, 26. октобра, објављено је да Маск `сједи` на 270 милијарди долара, захваљујући порасту цијене акција његове компаније „Тесла“ које су порасле за безмало 13 одсто након што је било објављено је компанија Hertz поручила 100.000 Маскових електричних аутомобила.

Бизли је у септембру, иначе, позвао приватне компаније и милијардере да помогну у спасавању 30 милиона људи широм свијета који ће се током 2022-ге  суочавати са глађу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар