Свијет

Милановић: Шмит је у БиХ илегално – продужена је рука врло мутних кругова

„БиХ ЈЕ ЗА УКРАЈИНУ И ДО РАТА БИЛА ШВАЈЦАРСКА ИАКО ЊОМЕ КВАЗИКОЛОНИЈАЛНО УПРАВЉАЈУ“
  • „Тај високи представник може радити шта хоће, утамничити људе, мијењати законе. Високи представник је ништарија, а /хрватски премијер Андреј/ Пленковић је издајник“
  • „Када ће БиХ добити статус кандидата? Никада јер некима не одговора да се то испуни, а то неће бити ни прије избора јер желе покрасти изборе“

ХРВАТСКИ предсједник Зоран Милановић изјавио је да је Кристијан Шмит у БиХ илегално и да је продужена рука „врло мутних и чудних кругова у БиХ, са проблематичним овлаштењима“.

„Жалио се Амбасади Хрватске у БиХ? А шта му је Амбасада одговорила? Сиктер – тако се каже у Босни“, рекао је Милановић коментаришући притужбе Шмита на њега.

Милановић је рекао да је ријеч о човјеку који је у БиХ илегално и не жели да користи овлаштења да се усвоје промјене Изборног закона.

Према његовим ријечима, Шмит се кад год треба „мача лаћа“, те „повлачи из корица своја такозвана овлаштења и интервенише у систему избора, јер је очигледно да постоје неки критеријуми које му неко шапће и неко дјелује“.

„Тај високи представник може радити шта хоће, утамничити људе, мијењати законе. Високи представник је ништарија, а /хрватски премијер Андреј/ Пленковић је издајник“, рекао је Милановић.

Предсједник Хрватске оштро је критиковао лидере Хрватске и ЕУ због недавања статуса кандидата БиХ. Европски савјет је оптужио за цинизам, те да не желе мијењати Изборни закон у БиХ јер се на изборима жели покрасти, преносе хрватски медији.

„Када ће БиХ добити статус кандидата? Никада јер некима не одговора да се то испуни, а то неће бити ни прије избора јер желе покрасти изборе“, сматра Милановић.

Оно што је Европски савјет усвојио јуче, додао је он, је безобразни цинизам.

Он је оцијенио да је ово хрватска политичка трагедија, да су Пленковић и министар спољних послова Хрватске Гордан Грлић Радман издали Хрвате и Хрватску, наметнувши додатне услове БиХ за стицање статуса кандидата.

Милановић је упоредио БиХ с Украјином и нагласио да је БиХ, и прије сукоба у Украјини, била Швајцарска.

„Шта је с Украјином? БиХ је за Украјину била Швајцарска, не својом вољом јер има квази колонијалну управљачку структуру која задњих 10 година није радила ништа“, рекао је он.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар