Odabrano Svijet

Njemački ministar policije: Evropi prijeti najezda migranata možda i veća od one iz 2015.

HORST ZEHOFER: NEMAČKA MORA POMOĆI PARTNERIMA DA SE BOLJE ZATVORE SPOLJNE GRANICE EU
  • U Nemačku je tokom 2015-te stiglo oko 850.000 migranata i izbeglica. Lukavi Nemci – kojima je bila potrebna jeftina i mlada radna snaga – tada su ne samo dugo držali svoje granice „na izvol`te“, nego su i tvrdili da su to sve same izbeglice…

MINISTAR unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer izjavio je da se zvanični Berlin pribojava novog migracionog talasa i krize koja će biti teža od one iz 2015-te.

Pritom je naglasio: „Mi moramo više pomagati našim evropskim partnerima u kontrolisanju spoljnih granica Evropske unije. Predugo smo ih ostavljali da se sa time nose sami“.

Zehofer je ocenio da će – bez bolje kontrole granica EU – Nemačka doživeti najezdu migranata koja će biti poput one iz 2015-te, a možda i moićnija.

U nastavku je rekao, navodeći da za to ima punu podršku kancelarke Angele Merkel:

Horst Zehofer

„Moraćemo da zajedno sa novim šefom Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen, učinimo sve što je potrebno da se to ne dogodi“.

U Nemačku je tokom 2015-te stiglo oko 850.000 migranata i izbeglica.

Lukavi Nemci – kojima je bila potrebna jeftina i mlada radna snaga – tada su ne samo dugo držali svoje granice „na izvol`te“, nego su i tvrdili da su to sve same izbeglice…

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/nemacki-ministar-policije-evropi-preti-najezda-migranata-mozda-i-veca-od-one-iz-2015

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar