Свијет

Путин Лондону поводом „руских агената који су отровали Скрипаље“ приредио три непријатна изненађења

САОПШТИО ДА СЕ РАДИ О ЦИВИЛИМА И ДА У ЊИХОВОМ ДЈЕЛОВАЊУ НЕМА НИКАКВОГ КРИМИНАЛА
  • Позвао „Александра Петрова“ и „Руслана Боширова“ да стану пред тв-камере и да сами испричају и ко су и шта се заиста догађало

ВЛАДИМИР Путин растурио је цијелу британску конструкцију са „двојицом агената руске војне обавјештајне службе“ које је званични Лондон означио као троваче бившег двоструког шпијуна Сергеја Скрипаља и његове кћерке Јулије.

Приредио је Британцима – наступивши у Владивостоку – три изненађења.

Прво је саопштио да су руске власти установиле ко су „Александар Петров“ и „Руслан Боширов“ које је британска премијерка Тереза Меј лично означила као злочинце који су по налогу Москве покушали да отрују Скрипаље. Прецизирао је да су их „пронашле“ и идентификовале.

Потом је прецизирао да су то „цивилна лица, а не агенти војне обавјештајне службе“.

На крају их је позвао: да иступе јавно и да контактирају и са медијима.

Руски лидер је дословно рекао:

„Ми сада знамо ко су ти људи. Пронашли смо их. Надам се да ће све сами испричати. Увјеравам вас да у свему ничег нарочито криминалног нема“.

Међу новинарима који су пратили Путинов наступ био је и уредник недјељене главне информативно-политичке емисије државног Првог канала Сергеј Бриљов који је одмах понудио да „Петров“ и „Боширов“ испричају у његовом студију све што имају.

Посланик у Државној Думи и бивши обавјештајац Андреј Луговој поводом Путинових „непријатних изненађења за Терезу Меј“ рекао је:

„У предсједниковим ријечима нема ничег изненађујућег. Британци и нису себи ни постављали за циљ да ишта докажу. Њима је био потребан само максимални публицитет за оптужбе које су пласирали. Код њих је са Скрипаљима све налик на изреку: или им је неко бунду украо или су је сами украли“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар