Свијет

Путин: Мора бити процијењен утицај пандемије на будућност човјечанства

СВИМА КОЈИ ЧЕКАЈУ КРАХ РУСИЈЕ ПОРУЧИО: ГЛЕДАЋЕМО ДА СЕ НЕ ПРЕХЛАДИМО НА ВАШОЈ САХРАНИ
  • Савремено друштво је суочено са ерозијом моралних вриједности, губитком смјера и смисла постојања. Оваква криза се не рјешава дипломатским преговорима или сазивањем велике међународне конференције. Потребна је поновна процјена приоритета или преиспитивање циљева. То треба да почне већ сада“
  • Руски лидер подсјетио да се у Дискусионом клубу „Валдај“ 2014. године разговарало на тему „Свјетски поредак: нова правила или игра без правила“. И указао: Сада видимо да игра без правила изгледа застрашујуће
  • Сад уопште не мислим на санкције уведене против Русије. Бог их благословио, ми ћемо се носити са њима“

ВЛАДИМИР Путин је упозорио да је дошло вријеме да се преиспита ово што се сада догађа у свијету и предложио да се  пандемије коронавируса узме за полазну основу“.

Обраћајући се учесницима дебате у Дискусионом клубу „Валдај“, оцијенио је да је савремено друштво суочено са „ерозијом моралних вриједности, губитком смјера и смисла постојања“.

Нагласио је: „Таква криза се не рјешава дипломатским преговорима или сазивањем велике међународне конференције. Потребна је поновна процјена приоритета или преиспитивање циљева. То треба да почне већ сада. А свако мора почети од себе и видјети шта са собом, својом заједницом и државом. Тек потом се можемо борити за свјетски поредак“.

Додао је да је пандемија опомена да треба дјеловати заједно, али да човјечанство то још није научило. А захтева да се човјечанство 100 одсто уједини, тим прије што утицај пандемије на садашњост и будућност човјечанства тек треба да се схвати:

„Епидемија коронавируса озбиљно је промијенила јавни, пословни, међународни и свакодневни живот. Морамо  дубоко да анализирамо како је епидемија утицала и да ће утицати на садашњост и будућност човјечанства.

Руски лидер је подсјетио да се у Дискусионом клубу „Валдај“ 2014. године разговарало на тему „Свјетски поредак: нова правила или игра без правила“. И указао:

Сада видимо да игра без правила изгледа застрашујуће, понекад као се претвара у свршену ствар“.

Говорећи о својој земљи, нагласио је да снага државе не лежи ни у тоталној контроли и моћи војске:

„Снага државе је пре свега у повјерењу грађана у њу. Глас грађан Русије мора бити пресудан, а потребе друштва морају бити задовољене. Погрешно је покушавати некога слијепо копирати. Главна ствар је да држава и друштво буду у хармонији“.

Осврнуо се и на „несамосталне земље“чији су лидери вазали умјесто којих одлучују газде“.

Путин је оштро одговорио земљама које чекају изумирање Русије“:

„Јачајући нашу земљу, гледајући шта се дешава у свијету, у другим земљама, желим да кажем онима који још увијек чекају на постепено изумирање Русије: у овом случају брине нас само једно – како се не прехладити на вашој сахрани“.

Истакао једа ће се Русија и даље успјешно носити са санкцијама које су јој уведене:

Сад уопште не мислим на санкције против Русије. Бог их благословио, ми ћемо се носити са њима“.

http://fakti.org/putiniana/putin-svima-koji-cekaju-krah-rusije-gledacemo-da-se-ne-prehladimo-na-vasoj-sahrani

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар