Свијет

Путин: Нека наша нова оружја су деценијама испред конкурената

ПРИРЕДИО ПРИЈЕМ ЗА 800 НАЈБОЉИХ ДИПЛОМАЦА ВОЈНИХ АКАДЕМИЈА И ФАКУЛТЕТА БЕЗБЈЕДНОСТИ
  • Шеф руске државе на церемонији открио да ће „Авангард“ стићи у Оружане снаге РФ у најскорије вреијеме, а интерконтинентална ракета „Сармат“ за годину дана. Указао је да је удио савременог наоружања у оружаним снагама РФ већ достигао 60 одсто, а да ће 2021-ве до до планираних 70 одсто иако је прије само шест година био 16 одсто
  • Нагласио је да савремено наоружање вишеструко повећава војни потенцијал Русије
  • Предсједник РФ рекао дипломцима и да су Оружане снаге РФ протеклих дана из Сирије повукле 13 авиона, 14 хеликоптера и 1140 војника и официра

РАКЕТНИ систем „Авангард“ биће предат ракетним јединицама у најскорије вријеме, а интерконтинентална ракета „Сармат“ кроз годину дана – објавио је Владимир Путин.

Учинио је то за вријеме церемоније у Кремљу приређеној за 800 најбољих дипломаца руских војних академија и факултета безбједности.

Шеф државе им је открио да је удио савременог наоружања у Оружаним снагама РФ већ достигао 60 одсто, а да ће 2021-ве доћи до планираних 70 одсто.

Подсјетио је да је прије само шест година таквог наоружања у руским копненним, ракетно-нуклеарним снагама и ратној флоти било једва 16 одсто.

Путин је у наставку обраћања дипломцима истакао да је цио низ руских модерних оружја без конкуренције у свијету јер је годинама, а у неким случајевима, и деценијама испред онога што имају конкуренти.

Указао је да хиперсонични ракетни систем „Кинжал“ већ `дежура` у руском Јужном војном округу, а да ће он и друго савремено наоружање вишеструко повећати војни потенцијал Русије.

Предсједник РФ је, иначе, на церемонији рекао и да су Оружане снаге РФ протеклих дана из Сирије повукле 13 авиона, 14 хеликоптера и 1140 војника и официра.

Дипломцима је поручио да Оружане снаге РФ почивају и на великој традицији која укључује блиставо професионално војно школство, поштовање потчињених и спремност за жртвовање за Отаџбину и саборце.

„Убијеђен сам, додао је, да и свако од вас у овим тренуцима осјећа ту непрекинуту везу између наших временских епоха и генерација. И да схватате колика је част бити војник и официр Русије и наставити дјело њених хероја“.

На крају обраћања цитирао је ове ријечи маршала Покришкина:

„Дуг према Отаџбини увијек је најсветија ствар. Наздравимо за најбоље традиције руског официрства и Оружане снаге Русије“.

Прва слична церемонија одржана је у мају 1935-те.

Није их било у ратним годинама, али је традиција обновљена 1957-ме.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар