Одабрано Свијет

Путин поклонио Киму праву руску сабљу, а он њему корејски мач који „симболизује моћ и душу“

РАЗГОВОР У ЧЕТИРИ ОКА ТРАЈАО ПУНА ДВА САТА УМЕСТО ПЛАНИРАНИХ 50 МИНУТА
  • Владимир Путин открио да ће о свом разговору са Ким Џонг Уном обавестити државни врх Кине и Сједињених Држава. Прецизирао је да је то од њега затражио гост
  • Севернокорејски лидер, држећи здравицу, рекао да подиже чашу за даље јачање и процват велике Русије, за „добро здравље председника Путина“ и за „срећу и предивну будућност обеју земаља“
  • Путин поновио да давањем становницима Донбаса на руско држављанство није желео да „провоцира Кијев“ и нагласио да је исход председничких избора у Украјини показао „потпуни крах политике Петра Порошенка“. Додао је да тога треба да буде свестан и његов наследник Владимир Зеленски

РАЗГОВОР председника Русије и лидера Северне Кореје – Владимира Путина и Ким Џонг Уна у Владивостоку требало је да траје само 50 минута, а потрајао је пуна два сата.

Разговор је био „један на један“, то јест – у четири ока, а главне теме биле су: денуклеаризација, односи САД и Северне Кореје, регионална сарадња и билатерални односи.

Путин је свом високом госту поклонио праву руску сабљу и уметнички урађени комплет чаша.

Ким је њему поклонио корејски мач за који је рекао:

„Симболизује моћ и душу – моју и мог народа који Вас подржава“.

Путин је, по завршетку преговора, Кима испратио до лимузине, поред које су дуго један другом стезали руку и осмехивали се.

Претходно је Ким, држећи здравицу рекао да подиже чашу за даље јачање и процват велике Русије, за „добро здравље председника Путина“ и за „срећу и предивну будућност обеју земаља“.

Кимова прва посета Руској Федерацији настављена је преговорима државних делегација.

Путин и Ким су се заједно појавили пред новинарима, а прво питање шефу руске државе тицало се његове јучерашње одлуке да становницима Донбаса омогући лако стицање руског држављанства, без обавезе одрицања од украјинског.

Путин је поновио да ни тим потезом није желео да „провоцира Кијев“ и нагласио да је исход председничких избора у Украјини показао „потпуни крах политике Петра Порошенка“.

Додао је да тога треба да буде свестан и његов наследник Владимир Зеленски.

Посебно је указао да је напуштање „права песнице“ најважније за решавање ситуације на Корејском полуострву и других конфликата по свету.

Путин је открио да ће о свом разговору са Кимом обавестити државни врх Кине и Сједињених Држава. Прецизирао је да је то од њега затражио Ким.

Председник РФ је казао да су поводом денуклеаризације Корејског полуострва интереси Русије и САД „подударни“.

Ким Џонг Уна је назвао „интересантним саговорником“.

http://fakti.org/rossia/putin-poklonio-kinu-pravu-rusku-sablju-a-on-njemu-korejski-mac-koji-simbolizuje-moc-i-dusu

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар