Одабрано Свијет

Путин: Уједињени народ Русије је моћан и – непобедив

У КРЕМЉУ ЗВЕЗДЕ ХЕРОЈА РАДА УРУЧИО НИКИТИ МИХАЛКОВУ И ЈУРИЈУ БАШМЕТУ
  • Никита МИХАЛКОВ: Владимире Владимировичу, ви изазивате велику раздраженост код наших, како их зову, западних партнера. А веома раздражујете и оне који су пре више од 20 година мислили да је у Кремљ дошао послушни, преговорима склони чиновник који испуњава туђе жеље. Господ је удесио тако да су погрешили. Данас се у Донбасу рађа нова Русија. Тамо се рађа нова елита, а ти људи, ако Бог да, вратиће се кући са победом и можда ће имати питања. Желим да верујем да ће бар сви који су сада у овој дворани имати нешто да кажу тим људима

БРИГА О људима, повезаност различитих конфесија и сфера живота чине народ Русије уједињеним, моћним и непобедивим – рекао је Владимир Путин на церемонији доделе одликовања Херојима рада и лауреатима државних награда.

„Како се код нас некада говорило, веза града и села, веза науке, стваралаштва, праве производње, уметности и бриге о људима у најширем смислу речи, са повезаношћу наших традиционално братских и сестринских конфесија– све нас то чини уједињеним, моћним, непобедивим, напредним народом Русије“, рекао је Путин.

Председник РФ је у Кремљу редитељу Никити Михалкову и диригенту Јурију Башмету уручио звезде Хероја рада.

Државне награде Руске Федерације у области књижевности и уметности и науке и технологије за 2021. годину уручио је, поред осталих, академицима Александру Арчакову, Андреју Лисици, Владимиру Травушу, Давиду Заридзеу, Ивану Стилидију и Александру Румјанцеву.

Захваљујући се на „највишем могућем признању“, а Путин га је назвао человеком «непоновљивог стваралачког потенцијала и радних способности и изоштреног осећања отаџбине», Михалков је рекао:

„Говорили сте, Владимире Владимировичу, и о прецима, а говорили сте и о Петру Великом. Стојим данас овде, а мој директни предак, Константин Андрејевич Михалков, овде је, унутар Кремља, 1615. године, био чувар државног печата. Kод првог Романовa – Михаила Фјодоровича, деде Петра Великог.

– Знате, Владимире Владимировичу, хтео сам да кажем и да ви изазивате велику раздраженост код наших, како их зову, западних партнера. А веома раздражујете и оне који су пре више од 20 година мислили да је у Кремљ дошао послушни, преговорима склони чиновник који испуњава туђе жеље. Господ је удесио тако да су погрешили.

– Русија се 20 година удаљавала од ивице понора и дошла до данашњих дана. Данас живимо у времену када се заиста рађа нова Русија. Тамо, у Донбасу, рађа се нова Русија. Тамо се рађа нова елита, а ти људи, ако Бог да, вратиће се кући са победом и можда ће имати питања. Желим да верујем да ће бар сви који су сада у овој дворани имати нешто да кажу тим људима“.

http://fakti.org/kremlj/putin-ujedinjeni-narod-rusije-je-nepobediv-mihalkov-u-donbasu-se-radja-nova-rusija-mozda-ce-pobednici-imati-neka-pitanja

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар