Одабрано Свијет

Руси први пут користили борбене роботе Уран-9 и Нерехта

ГЛАВНУ БИТКУ НА СТРАТЕШКИМ МАНЕВРИМА „ЗАПАД-2021“ ПОСМАТРАЛИ ПУТИН, ШОЈГУ И ГЕРАСИМОВ
  • Роботи Уран-9 су за „одбацивање непријатеља удаљеног 3-5 километара“ користили ракетне системе „Атака“, бацаче пламена, топове од 30 милиметара и митраљезе. На другом мјесту су ватром штитили јединице моторизоване пјешадије при промјени положаја
  • За извиђање и ватрену подршку јединицама коришћени су роботи Нерехта наоружани митраљезом Корд калибра 12,7 мм и бацачем граната АГ-30М 30 мм. Нерехта је у стању да `својима` коригује прецизност гађања и да им подвози муницију и војну опрему
  • У стратешким маневрима – на пет војних полигона у Бјелорусији и девет у Русије – учествује око 200 хиљада војника, више од 80 авиона и хеликоптера, преко 290 тенкова, више од 240 топова, вишецјевних ракетних бацача и 15 бродова

ОРУЖАНЕ снаге Русије су на стратешким маневрима Запад-2021 први пут користиле  борбене роботе Уран-9 и Нерехта.

За извиђање и ватрену подршку јединицама.

Роботи Уран-9 су за „одбацивање непријатеља удаљеног 3-5 километара“ користили ракетне системе „Атака“, бацаче пламена, топове од 30 милиметара и митраљезе.

На другом мјесту су ватром штитили јединице моторизоване пјешадије при промјени положаја.

За извиђање и ватрену подршку јединицама коришћени су роботи Нерехта наоружани митраљезом Корд калибра 12,7 мм и бацачем граната АГ-30М 30 мм.

Министарство одбране Русије саопштило је да је Нерехта у стању да `својима` коригује прецизност гађања и да им подвози муницију и војну опрему.

На поменутим руско-бјелоруским стратешким маневрима, за прављење пролаза кроз минска коришћен је робот за деминирање Уран-6.

Према подацима Министарства одбране, дејства робота обезбједио је тактички ласерски систем „Каријер“, који омогућава откривање и неутралисање противничке опреме за оптичко извиђање и надзор.

Руски предсједник Владимир Путин стигао је 13. септембра на полигон Мулино у Нижњеновгородској области.

Присуствовао је – заједно са министром одбране Сергејом Шојгуом и начелником Генералштаба Валеријем Герасимовом – главним „биткама“ у оквиру стратешких маневара „Запад-2021“.

У маневрима учествују и војници из Јерменије, Казахстана, Киргистана, Монголије и Индије.

Русија је у маневре укључила и своје најновије оклопно борбено возило пјешадије БМП Б-19 са модулом „Епоха“.

Тачније: оклопну групу са БМП Б-19 која је обезбјеђивала држање важних линија и положаја. Притом је користила и пројектила испаљиване вертикално који су потом `са неба` навођени на циљеве на земљи.

Маневри су почели 10. септембра. У њима учествује и руска Балтичка флота која је организовала одбрану морске обале и операцију амфибијског искрцавања уз учешће маринаца Сјеверне флоте и подршку ловаца Су-30СМ и бомбардера Су-24 БФ.

У стратешким маневрима учествује око 200 хиљада војника, више од 80 авиона и хеликоптера, преко 290 тенкова, више од 240 топова, вишецјевних ракетних бацача и 15 бродова.

Маневри Запад-2021 обухватили су пет војних полигона у Бјелорусији и девет у Русији

Трајаће до 16. септембра.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар