Video Odabrano Svijet

Salvini Ričardu Giru: Smjesti svoje voljene migrante u svojim vilama u Holivudu

ITALIJANSKI VICE-PREMIJER MU PREPORUČIO I DA IH PREVEZE SVOJIM PRIVATNIM AVIONOM
  • Mateo SALVINI, koji je i ministar unutrašnjih poslova, ne dozvoljava brodovima sa migrantima (uglavnom iz zemalja Sjeverne Afrike u kojima nema rata) da uplovljavaju u teritorijalne vode Italije. To ga je učinilo najpopularnijim italijanskim političarem

ZAMENIK predsjednika vlade Italije – Mateo Salvini koji je istovremeno i ministar unutrašnjih poslova svoje zemlje – javno je pozvao američkog glumca Ričarda Gira da preuzme 160 migranata sa broda Open Arms.

Da ih preveze svojim privatnim avionom u Holivud i da dalje brine o njima.

Gir je prethodno kratko boravio na tom brodu sa migrantima koji se `mota` po vodama Mediterana u blizini italijanskog ostrva Lampeduza. Zato što Salvini odbija da ga pusti u italijanske teritorijalne vode.

Salvini se oglasio nakon što su Gir i predstavnici Open Arms na Lampeduzi održali konferenciju za medije i pozvali „evropske lidere“ da se dogovore o mjestu gdje bi migranti mogli biti iskrcani.

Salvini je samom Giru poručio:

„Pošto plemeniti milioner brine o sudbini migranata sa broda Open Arms, sa zahvalnošću mu ukazujem da ih sve svojim privatnim avionom može prebaciti u Holivud i smjestiti ih u svojim vilama!“

Salvini ne dozvoljava brodovima sa migrantima (uglavnom iz zemalja Sjeverne Afrike u kojima nema rata) da uplovljavaju u teritorijalne vode Italije.

To ga je učinilo najpopularnijim italijanskim političarem.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar