Свијет

Шојгу: Дамаску смо испоручили све С-300, контролишемо све правце удара по Сирији

ДО 20. ОКТОБРА БИЋЕ ЗАВРШЕНА И ИСПОРУКА АУТОМАТИКЕ ЗА КОМАНДНЕ ПУНКТОВЕ АСАДОВЕ ПВО
  • Министар одбране РФ за вријеме Путиновог савјетовања са члановима националног Савјета безбједности открио да ће Руси до даљег гушити и сателитску навигацију над Сиријом и радаре авиона који буду атаковали циљеве на њеној територији

РУСИЈА је испоручила Сирији зенитне ракетне системе С-300 и све што уз њих иде.

Ово је потврдио министар одбране Сергеј Шојгу на савјетовању шефа државе Владимира Путина са члановима националног Савета безезбједности.

Притом је прецизирао: „Завршили смо испоруку. Још јуче. Све је већ у Сирији. Укупно 49 јединица војне технике: четири лансера, локаторе, системе управљања“.

Шoјгу је указао да ће обука Сиријаца да рукују са С-300 потрајати до краја октобра.

Руски министар је посебно нагласио да је у току и испорука сиријској ПВО система управљања који ће јој омогућити да по први пут функционише као једна `мрежа`. Додао је да ће тај дио операције бити завршен до 20. октобра.

Открио је да основне правце са којих су досад долазили удари по Сирији (амерички, британски,француски и израелски…) сада контролишу руски специјалисти за радиоелектронску борбу.

Према Шојгуовим ријечима, Руси на тим правцима контролишу све у кругу од 200 километара од тачака са којих се контрола остварује.

Иначе, како опрема буде стизала – Руси ће сиријске командне пунктове ПВО опремити аутоматизованим системима управљања, а одсад ће гушити и сателитску навигацију над Сиријом и радаре авиона који буду атаковали циљеве на њеној територији.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар