Свијет

Шојгуов замјеник: НАТО се спрема за сукоб са Русијом великих размера

НА БРИФИНГУ ЗА СТРАНЕ ВОЈНЕ АТАШЕЕ УПОЗОРИО: ЖЕЛЕ РАТ ВИСОКОГ ИНТЕНЗИТЕТА
  • Генерал Александр ФОМИН: „Цијела војна инфрастуктура блока поново је потпуно фокусирана на припрему за оружани сукоб са Русијом“

НАТО се спрема за оружани сукоб великих размјера са Русијом, изјавио је заменик министра одбране РФ Александар Фомин.

На брифингу за војне аташее и представнике страних амбасада акредитованих у Москви, додатно је разјаснио своју тврдњу:

„Цијела војна инфрастуктура блока поново је потпуно фокусирана на припрему за оружани сукоб великих размјера и високог интензитета са Русијом“, рекао је он.

Према његовим рijечима, у доктринарним документима НАТО посqедњих година, Руска Федерација је директно, „без икаквих еквивалената идентификована као главни извор прijетњи безбедности чланица пакта“.

Фомин је подсjетио да је „Римска декларација“ и даље на снази:

„У њој се посебно наглашава да се Русија и алијанса не сматрају међусобно противницима. Ова линија је потврђена и на самиту Савjета Русија-НАТО 2010. у Лисабону“.

Претходно је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, као предсjедавајући Савjета НАТО-Русија, предложио Москви да се засjедање Савjета одржи 12. јануара 2022. године.

Високи функционер горњег дома руског парламента Алексеј Пушков изјавио је тим поводом да би Русија 12. децембра била сама против 30 земаља чланица алијансе, које се све противе позицији Русије:

„И поводом Украјине и низу других проблема они су наши противници и то не крију“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар