Odabrano Svijet

Turski general prognozira da će Rusija i SAD biti saveznici i u trećem svjetskom ratu

OSMAN PAMUKOGLU UPRAVO OBJAVIO KNJIGU POD NASLAOVOM „TREĆI SVJETSKI RAT“
  • Po njegovoj procjeni, rat može izbiti zbog energoresursa Bliskog istoka, zbog pograničnog incidenta, obaranja aviona i „potpuno izmišnjenog događaja“. Može početi kao sukob SAD i Rusije i Kine i Indije
  • Napisao i ovo: „Rat će započeti ona strana protiv koje bude radilo vrijeme – u trenucima kada za nju situacija postane nepodnošljiva. To mogu biti SAD“

POZNATI turski general Osman Pamukoglu objavio je knjigu „Treći svjetski rat“ u kojoj tvrdi da nova kataklizma može početi i zbog nekog ne previše krupnog događaja. A i zbog nečega što se uopšte nije dogodilo, a neko veliki i moćan tvrdi da jeste.

Treći svjetski – kako procjenjuje Pamukoglu – može započeti kao sukob Sjedinjenih Država i Rusije i između Kine i Indije.

„Rat će započeti ona strana protiv koje bude radilo vrijeme – u trenucima kada za nju situacija postane nepodnošljiva. To mogu biti SAD“.

On smatra da to može biti i Kina iako će pokušavati da dobije na vremenu pomoću „političkih i trgovinskih napada“.

Pamukoglu, koji odnedavno više nije u aktivnoj službi, navodi i da veliki rat može izbiti i zbog energetskih resursa Bliskog istoka jer je kontrola nad njima „politički, vojni i geopolitički cilj“ Vašingtona.

„Ulogu varnice – naglašava turski general – mogu odigrati pogranični incident, obaranje aviona, potapanje ribarskog broda, teroristički akt, atentat, a i ono što je sada teško zamisliti. Povod za rat može biti i ono što bude predstavljano kao casus belli a uopšte se nije dogodilo“.

Pamukoglu ipak predviđa da će Rusija i SAD  i u mogućem trećem svjetskom ratu biti saveznici. Kao u oba prethodna.

On smatra da je dubinski raspored interesa i danas takav da će Moskvu i Vašington učiniti saveznicima.    

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/turski-general-prognozira-da-ce-rusija-i-sad-bit%20-saveznici-i-u-trecem-svetskom-ratu

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar