Одабрано Свијет

Украјина ризикује поразе који ће поништити све што је постигла на „харковском фронту“

ЛИДЕР КРИМА: ЧИМ ПРОЂУ РЕФЕРЕНДУМИ – СПЕЦИЈАЛНА ОПЕРАЦИЈА ПОСТАЋЕ ПРОТИВТЕРОРИСТИЧКА
  • Украјинске снаге које нападају Лиман и покушавају продор ка Сватову могу претрпети и озбиљан пораз јер су се развукле по превеликој територији. Тим пре што руским јединицама које држе те делове фронта стижу појачања
  • Председник крима Сергеј АКСЈОНОВ: Моменат када ослобођене територије добију нови статус, постајући део Русије, биће тачка са које више нема повратка. У ствари, више нећемо изводити специјалну, већ противтерористичку операцију на нашим територијама. Ми смо се досад борили за свој народ. Сада ћемо се борити за нашу земљу
  • Московски војни експерт Алексеј ЛЕОНКОВ: Уследиће промене у тактици војних операција у Украјини. Могле би се назвати „мобилни фронт“, по принципу: један батаљон извршио пробој и запосео неке позиције, тај батаљон их и држи, а следећи батаљон пробија даље…

Извор: Факти

УКРАЈИНСКА армија већ данима атакује Красни Лиман, важан град на северу ДНР, и никако у томе не успева.

Не успева ни да заузме Купјанск и да се пробије према Сватову. Са амбицијом да Лиману зађе са леђа – са севера и северозапада.

Руским јединицама које држе те делове фронта стижу појачања, па украјински налети на тим деловима „харковског фронта“, најблаже речено, неће бити успешни ни наредних дана.

Најблаже, што украјинске снаге које нападају Лиман и покушавају продор ка Сватову могу претрпети и озбиљан пораз јер су се развукле по превеликој територији.

Такав да ће то поништити све, или безмало све, што што су Укри постигли на „харковском фронту“.

При оваквом развоју операција, кијевска хунта ће вероватно остати без и последње шансе да преокрене ситуацију на фронтовима. Не само зато што Русија убрзано мобилише 300.000 резервиста.

Специјална војна операција (СВО) постаће противтерористичка након завршетка референдума и уласка ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области у састав Русије, изјавио је председник Крима Сергеј Аксјонов.

Према његовим речима, моменат када ослобођене територије добију нови статус, постајући део Русије, биће тачка са које више нема повратка.

„У ствари, више нећемо изводити специјалну, већ противтерористичку операцију на нашим територијама. Ми смо се досад борили за свој народ. Сада ћемо се борити за нашу земљу“, нагласио је Аксјонов.

Резултат одржаних референдума – додатно је прецизирао – биће: јасноћа перспективе и већа безбедност за народ на територијама које уђу у састав Русије.

Познати московски војни експерт Алексеј Леонков оценио је да је делимична мобилизација била потребна и због бржих и значајнијих промена на фронтовима и зато што је Русија у СВО укључила до 200.000 војника што је било довољно да (у просеку) само са по једном четом контролише један дужни километар фронта.

Леонков најављује промену у тактици војних операција у Украјини.

Он је назива „мобилни фронт“, по принципу: један батаљон извршио пробој и запосео неке позиције, тај батаљон и држи, а следећи батаљон пробија даље…

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар