Вијести Федерација/БиХ

Калабухов Комшићу: Русија је за укидање функције високог представника

НАГЛАСИО ДА БиХ, КАО СУВЕРЕНА ЗЕМЉА, ТРЕБА ДА САМОСТАЛНО ДОНОСИ СВОЈЕ ОДЛУКЕ

ЧЛАН Предсједништва БиХ Жељко Комшић примио је у наступну посјету новоименованог амбасадора Русије у БиХ Игора Калабухова са којим је разговарао о могућностима унапређења сарадње у више области, а посебно економској.

На састанку је поновљен став Русије о потреби затварања ОХР-а у БиХ.

Из Предсједништва БиХ је саопштено да се Калабухов интересовао о питању могуће уставне реформе и изборног законодавства, као и о другим питањима која се тичу испуњавања 14 приоритета из Мишљења Европске комисије.

Осим тога, разговарано је и о питању ОХР-а, односно евентуалног именовања новог високог представника, гдје је поновљен став Русије о потреби затварања ОХР-а, да би БиХ, као суверена земља, могла самостално доносити све своје одлуке.

Комшић је поновио своје ставове о потреби остваривања равноправности свих грађана БиХ, као једног од важних европских стандарда, што захтијева реформу Устава БиХ, као и реформу једног броја важећих закона.

Било је ријечи и о набавци руских вакцина за грађане БиХ, што је у јеку пандемије вируса корона једно од суштинских питања за заштиту здравља.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар