Вијести

На 50 метара од родне куће Гаврила Принципа исписани усташки симболи

ПРЕДСЈЕДНИК ОПШТИНСКОГ ВИЈЕЋА СЛАЂАНА ЧЕКО: ТО ЈЕ ПРОВОКАЦИЈА И МРЖЊА НА ПРЕОБРАЖЕЊЕ
  • Делегат из реда Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ Александар ШТРБАЦ: Очито на овим просторима и даље постоје они који оваквим провокативним изливима мржње желе да затру како српску, тако и свјетску историју

У СЕЛУ Обљај у Босанском Грахову, у непосредној близини родне куће Гаврила Принципа, на споменику и табли на улазу у село исцртани су усташки симболи, потврдила је Срни предсједник Општинског вијећа Слађана Чеко.

Чеко је рекла да је то узнемирило становништво Босанског Грахова, поготово јер је данас вјерски празник Преображење.

„Порука је јасна, то је провокација, али и мржња. Осуђујемо овај вандалски чин који показује да Срби нису добродошли на своја вјековна огњишта“, рекла је Чеко.

Додала је да је случај пријављен полицији.

Један од мјештана Обљаја рекао је Срни да је ово инцидент за који треба одоговарати:

„Не осјећамо се нимало пријатно, а ни безбиједно“, рекао је мјештанин.

Делегат из реда Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ Александар Штрбац оцијенио је као скандалозан и нецивилизован чин исписивање усташких симбола у Обљају, родном селу Гаврила Принципа, те позвао надлежне да хитно реагују.

„Овај скандалозан и нецивилизован чин који је на Преображење Господње освануо у родном селу Гаврила Принципа говори у прилог чињеници да на овим просторима и даље постоје они који оваквим провокативним изливима мржње желе да затру како српску, тако и свјетску историју“, изјавио је Срни Штрбац.

Гаврило Принцип је рођен у селу Обљај код Босанског Грахова 25. јула 1894. године.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар