Вијести

Радојичић: Од организатора новогодишњих концерата 2018. тражимо 178.000 КМ одштете

БАЊАЛУКА ТУЖИ ТРОЈЕ ОРГАНИЗАТОРА, А НЕ ПРИПАДНИКЕ ГРУПЕ `ПРАВДА ЗА ДАВИДА`
  • Игор РАДОЈИЧИЋ: „Не знам да су то троје младих људи припадници `Правде за Давида`, они су били формални организатори скупа 30. децембра 2018. године. Мислим да је њихова веза са ПДП-ом, а не са групом `Правда за Давида`, бар су се тако декларисали, а тужени су за нанесену конкретну штету Граду, јер је толики износ био што од спонзора, што од Града за неодржане концерте

ГРАДОНАЧЕЛНИК Бањалуке Игор Радојичић изјавио је да очекује покретање судског поступка против организатора скупа који су 30. децембра 2018. године спријечили да се одрже новогодишњи концерти јер је Град због тога претрпио конкретну штету.

Радојичић је данас новинарима у Бањалуци рекао да је Град тужио формалне организаторе тог скупа, а не троје припадника групе „Правда за Давида“, те затражио одштету од 178.000 КМ због онемогућавања одржавања новогодишњих концерата.

Он је нагласио да то није тужба против групе „Правде за Давида“, нити против троје њених припадника.

„Ја не знам да су то троје младих људи припадници `Правде за Давида`, они су били формални организатори скупа 30. децембра 2018. године. Мислим да је њихова веза са ПДП-ом, а не са групом `Правда за Давида`, бар су се тако декларисали, а тужени су за нанесену конкретну штету Граду, јер је толики износ био што од спонзора, што од Града за неодржане концерте“, додао је Радојичић.

Он је навео да Град у овом предмету заступа Правобранилаштво Републике Српске, те да очекује да се о томе води судски поступак јер је Град, заиста, претрпио конкретну штету због онемогућавања одржавања концерата.

Према његовим ријечима, Град није могао да поднесе тужбу за нематеријалну штету, индиректну коју су претрпјели угоститељи, хотелијери и сви остали.

На питање да ли је градски буџет оштећен за више од 200.000 КМ лицитацијом у којој је одборник у бањалучкој Скупштини града Стојан Вукајловић, као једини учесник на лицитацији, купио пет некретнина, одузетих у судском поступку од Милоша Шмитрана, некадашњег начелника градског Одјељења за борачко-инвалидску заштиту, Радојичић је рекао да градски буџет није оштећен ни за једну КМ, јер још није добио ни марке.

Према медијским написима, Вукајловић је био једини учесник на лицитацији која је одржана 31. децембра прошле године, када је купио четири стана, пословни простор, као и викендицу у Ивањској за 283.400 КМ иако је процијењена вриједност тих некретнина већа за 256.000 КМ.

Према правоснажној пресуди против Шмитрана, осуђеног за злоупотребу положаја, новац од продаје заплијењених некретнина требао би бити уплаћен у градску касу.

Шмитран је у судском процесу признао да је оштетио градски буџет за 539.410 КМ, а тај новац је, према пресуди, морао бити враћен у градски буџет.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар