Вијести

Станивуковић: Град је у блокади – први ефекти ће се видјети већ за седам дана

ОДГОВОРНОСТ ПОКУШАВА ДА СВАЛИ НА 17 ОДБОРНИКА СКУПШТИНСКЕ ВЕЋИНЕ
  • Предсједник Скупштине града Бањалука Младен ИЛИЋ позвао Станивуковића да у што скоријем року закаже састанак са представницима свих политичких субјеката у локалном парламенту ради договора о одржавању ванредне скупштинске сједнице на којој би се расправљало о градском буџету

ГРАДОНАЧЕЛНИК Бањалуке Драшко Станивуковић изјавио је данас да је, због неусвајања буџета за ову годину, град у блокади јер, према закону, није у могућности да изврши било коју трансакцију.

Станивуковић је рекао новинарима да ће се први ефекти ове блокаде видјети већ за седам дана.

Он је навео да се не могу исплаћивати ни социјална давања, те да се неће моћи исплаћивати априлске плате запосленима у Градској управи, као ни мартовске плате за више установа као што су Центар за предшколско васпитање, градска Туристичка организација и Центар за развој села.

Станивуковић је додао да град неће моћи да извршава ни своје обавезе из комуналних и инфраструктурних надлежности.

Он тврди да одговорност за овакву ситуацију сноси 17 одборника већине у Градског скупштини који нису гласали за буџет иако је прихваћено девет од 11 амандмана.

Станивуковић сматра да је лидер СНСД Милорад Додик једина особа са којом се може разговарати за превазилажење оваквог стања, те да се не може постићи договор са одборницима из скупштинске већине.

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић позвао је Станивуковића да у што скоријем року закаже састанак са представницима свих политичких субјеката у локалном парламенту ради договора о одржавању ванредне скупштинске сједнице на којој би се расправљало о градском буџету.

Скупштина града Бањалука јуче није усвојила Приједлог буџета за ову годину јер није имао потребну већину одборничких гласова.

Скупштинска већина није тражила да се одборници изјашњавају о амандманима које је предложила, а за буџет је гласало 12 одборника, док је 17 било уздржано.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар