Вијести Странке

Стевандић: Уједињена Српска не игра двоструку игру поводом Патриотског блока и не уцјењује никога

„У ТОКУ ЈЕ ВЕЛИКА ИГРА – ВЕЛИКИ БРОЈ ЉУДИ УЧЕСТВУЈЕ У ЗАВАЂАЊУ ПАТРИОТСКОГ БЛОКА“

НЕНАД Стевандић, предсједник Уједињене Српске, рекао је за „Независне“ да они не играју двоструку игру и да за учешће у Патриотском блоку неће условљавати и уцјењивати никога.

Одговарајући на ставове ДНС-а гдје кажу да односе између њих и СНСД-а компликује Уједињена Српска и да неће ни у какав предизборни блок гдје се они налазе, Стевандић каже да је то дио велике игре и да велики број људи учествује у завађању Патриотског блока.

„Не желим да вјерујем да постоји таква врста уцјене, а снага Уједињене Српске биће неспорна без обзира на све. Уједињена Српска неће условљавати и уцјењивати никога и унапријед оцјењивати ко јесте, а ко није у патриотском блоку“, рекао је Стевандић.

Подсјећања ради, извори из ДНС-а раније су рекли да је Марко Павић, лидер ДНС-а, рекао Милораду Додику, предсједнику СНСД-а, да ДНС неће у предизборни блок чији ће члан бити Уједињена Српска. Како су навели, управо због тога лидер ДНС-а се јавно успротивио успостављању Патриотског блока.

И сам Павић је недавно изјавио да неће сарађивати са Стевандићем и да уколико СНСД буде инсистирао на било каквој врсти предизборне коалиције са Уједињеном Српском да не искључује могућност да ДНС на изборе изађе ојачан са четири-пет странака које желе заједнички наступ и да понуде заједничке кандидате за предсједника РС и за члана Предсједништва БиХ.

Иако односи између Уједињене Српске и ДНС-а нису баш хармонични, занимљиво је, рецимо, да су ДНС-ови посланици Душко Ивић и Дарко Бањац у Народној скупштини РС чланови Самосталног српског демократског клуба посланика у којем се још налазе и Стевандић и Славко Дуњић, функционер Уједињене Српске.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Stevandic-Ne-ucjenjujemo-nikoga-za-patriotski-blok/468821

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар