Вијести Влада РС

Вишковић: Консултације са политичким партијама биће настављене наредне седмице

ПО УСТАВУ, ВЛАДУ СРПСКЕ ЧИНИ ОСАМ МИНИСТАРА СРБА, ПЕТ БОШЊАКА И ТРИ ХРВАТА
  • Послије првог круга слиједе разговори са организацијама од општег интереса, привредницима и послодавцима, синдикатима, невладиним сектором из сфере борачко-инвалидске заштите и свима који су корисници буџета Српске

МАНДАТАР за састав нове Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ће по завршетку консултација са представницима политичких партија, које ће учествовати у извршној власти, одлучити који су њихови захтјеви реални, а који нису.

Истакао је да су консултације са представницима политичких партија тек почеле и биће настављене наредне седмице.

– Тај први круг ће трајати готово цијелу идућу седмицу, а послије тога слиједе разговори са организацијама од општег интереса, привредницима и послодавцима, синдикатима, невладиним сектором из сфере борачко-инвалидске заштите и свима који су на неки начин корисници буџета Српске – рекао је Вишковић.

Када буде завршен први круг, Вишковић наводи да ће са јавношћу подијелити информације о томе шта су захтјеви и жеље група с којима се разговарало.

Подсјетио је да Влада према Уставу има 16 министара, од којих је осам из реда српског, пет из бошњачког, а три из хрватског народа.

– Српска нема могућност да уводи нова министарства и морамо се уклопити у уставна ограничења – рекао је Вишковић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар