Вијести Федерација/БиХ

Власти ФБиХ пребацују мигранте у камп у српском селу Липа

РАДАНОВИЋ: ОРГНАИЗОВАЋЕМО ПРОТЕСТЕ ЧИМ ПРЕСТАНЕ ВАНРЕДНО СТАЊЕ
  • Горан БРОЋЕТА, делегат Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ: Изградња мигрантског центра у том српском селу говори да је циљ федералних власти да очисте ФБиХ од Срба

МИГРАНТИ који бораве на улицама у Бихаћу и напуштеним објектима већ у петак би требало да буду премјештени у новоформирани камп Липа, направљен између Бихаћа и Босанског Петровца, међутим одмах након што престане ванредно стање због вируса корона, Срби ће организовати протесте и тражити измјештање миграната с тог подручја.

„Власти у Федерацији дан или два након што је проглашена пандемија отпочеле су градњу кампа јер су знале да им у нормалним околностима то никад не би прошло. Шта да радимо сада, да идемо горе и протестујемо – не можемо јер је забрањено окупљање, али чим ово прође окупићемо се и идемо директно пред камп“, рекао је Ђорђе Радановић, предсједник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ.

Он наглашава да је парцела на којој је направљен камп са свих страна окружена српском земљом, да нема уцртаног пута и да је до тог кампа немогуће доћи а да се не пређе преко нечије приватне земље. Такође, нагласио је да се новоформирани мигрантски камп у селу Липа налази само 100 метара од цркве, те да су Срби тог краја огорчени и престрашени.

Горан Броћета, делегат Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ, рекао је да изградња мигрантског центра у српском селу Липа говори да је циљ федералних власти да очисте ФБиХ од Срба.

„У овом тренутку када се цијело човјечанство бори с вирусом корона, власти у Федерацији су изградиле мигрантски центар у српском селу Липа. Ово јасно говори да им је циљ да ФБиХ очисте од Срба“, рекао је Броћета.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар