Вјере Главно

Јоаникије: Црна Гора не треба да заборавља старе освештане везе са Русијом

ПОВОДОМ ПЕТРОВДАНА ОДРЖАО САБОРНУ БЕСЈЕДУ У ЦЕТИЊСКОМ МАНАСТИРУ

Фото: Спутник/Небојша Поповић

  • Нагласио: „Тиме не промовишемо никакву политику, него промовишемо братску љубав и обнављамо памћење. На такав начин градимо и будућност

ЦРНА Гора треба да памти старе освештане везе са Русијом и не треба да их заборавља, а тиме се не промовише никаква политика, него братска љубав, рекао је данас Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије на молитвеној прослави Петровдана у Цетињском манастиру.

Владика Јоаникије је одржао саборну бесједу поводом овог великог хришћанског празника и доласка митрополита кемеровског и прокопијевског Аристарха из Руске православне цркве.

Митрополит црногорско-приморски је истакао да је митрополит Аристарх учинио много за повезивање Црне Горе са Епархијом на чијем је челу.

Наша Цетињска богословија се побратимила са богословијом у његовој Митрополији. Иако је наш драги владика у далеком Сибиру, својом љубављу је учинио његов народ и његову епархију нама веома блиском, и то је велика радост. Из хладног Сибира дошла нам је топлина вјере и љубави, доброте и братског осећања, које не могу раздвојити никакве границе, јер у вјери граница нема“, рекао је митрополит Јоаникије.

Он је навео да је посредством митрополита Аристарха и амбасадора Владислава Масленикова у Црној Гори присутна и руска држава и Руска православна црква.

Црна Гора треба да памти старе освештане везе са Русијом и не треба да их заборавља и ми тиме не промовишемо никакву политику, него промовишемо братску љубав и обнављамо памћење. На такав начин градимо и будућност“, поручио је митрополит Јоаникије.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар