Влада РС

Ћорић: Бошњачка политика неће успјети да заустави развој Српске

„ДРЖАЊЕ ЏАФЕРОВИЋА И КОМШИЋА ЈЕ КУКАВИЧКО, СРАМНО И НЕРАЗУМНО“
  • „Понашање експонената унитаристичке бошњачке политике не може ни успорити, спријечити нити зауставити развој Српске. Влада и Министарство саобраћаја и веза Српске настављају са свим предвиђеним активностима у вези са изградњом аеродрома у Требињу“
  • Навео да ће Аеродром Требиње испуњавати највише стандарде Међународне организације за цивилно ваздухопловство и да ће у првој фази бити оспособљен за међународни и домаћи превоз путника, док се у наредним фазама планира и изградња карго терминала са пратећим садржајима неопходним за превоз робе и поште

МИНИСТАР саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић поручио је да бошњачка политика неће успјети да заустави развој Српске и да ресорно министарство наставља са свим предвиђеним активностима у вези са изградњом аеродрома у Требињу.

Данашње потезе бошњачког и хрватског члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића и Жељка Комшића, који су се успротивили иницијативи српског члана Милорада Додика у вези са изградњом аеродрома Требиње и гасовода из Србије, Ћорић је назвао срамним, кукавичким и неразумним.

„Џаферовић и Комшић, као представници пробошњачке политике данас су још једном показали право лице политичког Сарајева чији је циљ превасходно штета Републици Српској, без обзира колико смо са наше стране покушавали да будемо конструктивни и рационални“, рекао је Ћорић Срни.

Он сматра и да рушити и опструисати развојне пројекте који доносе добробит свима, без обзира ком конститутивном народу припадали, могу само они којима мржња и кукавичлук не дозвољавају да доносе разумне и рационалне одлуке.

„Ово је само још једна потврда малициозних намјера према свему што има предзнак српског и Републике Српске“, додао је Ћорић.

Он је нагласио да овакви потези не могу спријечити даљу имплементацију значајних инфраструктурних пројеката, те да ће министарство на чијем је челу наставити са активностима које су потребне да би се исти реализовали у што скоријем року.

„Овакво понашање експонената унитаристичке бошњачке политике не може ни успорити, спријечити нити зауставити развој Српске. Влада и Министарство саобраћаја и веза Српске настављају са свим предвиђеним активностима у вези са изградњом аеродрома у Требињу“, напоменуо је Ћорић.

Он је изразио задовољство јер све планиране активности у вези са изградњом аеродрома Требиње теку предвиђеном динамиком.

„Завршен је законодавни процес израде планске и студијске документације, завршени су сви истражни радови и лабораторијска испитивања земљишта, те студија утицаја на животну средину, а у завршној фази је и израда техничке документације за објекте нискоградње и високоградње“, рекао је Ћорић.

Он је навео и да ће Аеродром Требиње испуњавати највише стандарде Међународне организације за цивилно ваздухопловство и у првој фази бити оспособљен за међународни и домаћи превоз путника, док се у наредним фазама планира и изградња карго терминала са пратећим садржајима неопходним за превоз робе и поште.

„Потпуно сам сигуран да ћемо заједно са нашим пријатељима и партнерима из Србије овај веома значајни пројекат реализовати и тиме дати изузетан допринос развоју не само Требиња него и цијеле Херцеговине“, рекао је Ћорић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар