Влада РС

Вишковић: Нико са нивоа БиХ неће у Српској роганизовати референдуме – ни о НАТО, ни о ичему другом

ОДБАЦИО ПОЏИЋЕВУ ИЗЈАВУ ДА ЋЕ У БиХ НАЈВЈЕРОВАТНИЈЕ БИТИ РЕФЕРЕНДУМ О ЧЛАНСТВУ У НАТО
  • Радован ВИШКОВИЋ: То су пусте жеље одлазећег министра одбране да се обиљежи неки његов рад. Та изјава није уставна категорија. Референдум се може спроводити искључиво на простору једног или другог ентитета

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да у Републици Српској нико са нивоа БиХ не може организовати референдум ни о каквом питању, те да су такве ствари пусте жеље одлазећег министра одбране у Савјету министара Сифета Поџића.

Реагујући на Поџићеву изјаву да ће у БиХ највјероватније бити референдум о питању чланства у НАТО-у, Вишковић је за Срну рекао да ту изјаву доживљава као политички памфлет.

– То су пусте жеље одлазећег министра и да се обиљежи неки његов рад вјероватно са једном изјавом која није уставна категорија. Референдум се може спроводити искључиво на простору једног или другог ентитета – истакао је Вишковић.

Сифет Поџић

Он је поручио да ће Република Српска, уколико буде жељела, сама организовати референдум.

– Неће то радити БиХ, министар одбране, нити ико са нивоа БиХ. Ако желе у ФБиХ да тако нешто раде, нико им не брани, али то нас у Републици Српској не обавезује – нагласио је Вишковић.

Он је напоменуо да Српска има свој закон о референдуму.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар